"Kuchnia dla Każdego - Kuchnia Historyczna ze Smakiem" - nie musisz mieć karty klienta MAKRO!

Zapraszamy w kulinarną podróż po smakach polskiej historii z okazji 100 lecia odzyskania niepodległości!

Warsztat kuchenny z opowieścią historyczną szefa kuchni, opartą na materiałach prof. Jarosława Dumanowskiego z Wydziału Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Wybrane przez profesora historyczne receptury z obszarów XIX i XX-wiecznej Polski, szefowie kuchni przełożyli na język współczesnej gastronomii i wzbogacili o smaki kuchni regionalnych, dokonując tym samym symbolicznego Zjednoczenia Kulinarnego w wymiarze czasowym i regionalnym.

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” w prezencie dla każdego uczestnika!

Na warsztatach samodzielnie:

  • przygotujesz trzy dania pod okiem trenera - Szefa Kuchni
  • wszystkie własnoręcznie przyrzadzone potrawy zdegustujesz przy lampce wina

Przykładowe receptury (mogą ulec modyfikacji ze względu na dostępność produktów w Hali MAKRO):

  • karp po żydowsku
  • gęś pieczona z kaszą
  • zefir jabłeczny ze śmietaną

Warsztat trwa w godz. 19:00-22:00

Zapisy i szczegóły: https://www.akademia-inspiracji-makro.pl/warsztaty/grupa/pozostali

Serdecznie zapraszamy!

22

paź

2018

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.