Zapraszamy w kulinarną podróż po smakach polskiej historii z okazji 100 lecia odzyskania niepodległości!
Warsztat kuchenny z opowieścią historyczną szefa kuchni, opartą na materiałach prof. Jarosława Dumanowskiego z Wydziału Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Wybrane przez profesora historyczne receptury z obszarów XIX i XX-wiecznej Polski, szefowie kuchni przełożyli na język współczesnej gastronomii i wzbogacili o smaki kuchni regionalnych, dokonując tym samym symbolicznego Zjednoczenia Kulinarnego w wymiarze czasowym i regionalnym.
Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” w prezencie dla każdego uczestnika!
Na warsztatach samodzielnie:
Przykładowe receptury (mogą ulec modyfikacji ze względu na dostępność produktów w Hali MAKRO):
Warsztat trwa w godz. 19:00-22:00
Zapisy i szczegóły: https://www.akademia-inspiracji-makro.pl/warsztaty/grupa/pozostali
Serdecznie zapraszamy!
22
paź
2018