Kulinarne Zjednoczenie Polski dla wszystkich pasjonatów gotowania!

W Akademii Inspiracji kulinarnie świętujemy 100 lat odzyskania niepodległosci .

 

Z tej okazji przygotowaliśmy warsztaty kuchenne z opowieścią historyczną szefa kuchni, opartą na materiałach prof. Jarosława Dumanowskiego z Wydziału Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Wybrane przez profesora historyczne receptury z obszarów XIX i XX-wiecznej Polski, szefowie kuchni przełożyli na język współczesnej gastronomii i wzbogacili o smaki kuchni regionalnych, dokonując tym samym symbolicznego Zjednoczenia Kulinarnego w wymiarze czasowym i regionalnym.

Propponujemy warsztaty dla 3 grup:

  • klientów MAKRO horeca
  • klientów indywidualnych 
  • szkół (7-8 klasy szkół podstawowych oraz szkół średnich)

Dla uczestników warsztatów Polska Kuchnia Historyczna (horeca) oraz "Kuchnia dla Każdego - Kuchnia Historyczna ze Smakiem" (indywidualni) wyjątkowa i unikalna publikacja jaką jest książka „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” w prezencie.

Książkę tą również otrzymuje opiekun grupy szkolnej na warsztatach "Historia za Smakiem":)

Zapraszamy serdecznie, gdyż  ilość terminów jest ograniczona!

 

 

06

lis

2018

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.