W Akademii Inspiracji kulinarnie świętujemy 100 lat odzyskania niepodległosci .
Z tej okazji przygotowaliśmy warsztaty kuchenne z opowieścią historyczną szefa kuchni, opartą na materiałach prof. Jarosława Dumanowskiego z Wydziału Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Wybrane przez profesora historyczne receptury z obszarów XIX i XX-wiecznej Polski, szefowie kuchni przełożyli na język współczesnej gastronomii i wzbogacili o smaki kuchni regionalnych, dokonując tym samym symbolicznego Zjednoczenia Kulinarnego w wymiarze czasowym i regionalnym.
Propponujemy warsztaty dla 3 grup:
Dla uczestników warsztatów Polska Kuchnia Historyczna (horeca) oraz "Kuchnia dla Każdego - Kuchnia Historyczna ze Smakiem" (indywidualni) wyjątkowa i unikalna publikacja jaką jest książka „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” w prezencie.
Książkę tą również otrzymuje opiekun grupy szkolnej na warsztatach "Historia za Smakiem":)
Zapraszamy serdecznie, gdyż ilość terminów jest ograniczona!
06
lis
2018