"Kulinarne Zjednoczenie Polski - Polska Kuchnia Historyczna" warsztat dla klientów gastronomicznych

Zapraszamy w kulinarną podróż po smakach polskiej historii!

 

Warsztat kuchenny z opowieścią historyczną szefa kuchni, opartą na materiałach prof. Jarosława Dumanowskiego z Wydziału Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Wybrane przez profesora historyczne receptury z obszarów XIX i XX-wiecznej Polski, szefowie kuchni przełożyli na język współczesnej gastronomii i wzbogacili o smaki kuchni regionalnych, dokonując tym samym symbolicznego Zjednoczenia Kulinarnego w wymiarze czasowym i regionalnym.

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” w prezencie dla każdego uczestnika!

Przykładowe receptury (mogą ulec modyfikacji ze względu na dostępność produktów w Hali MAKRO):

  • karp po żydowsku
  • zupa rybna - ucha
  • gęś pieczona z kaszą
  • gulyas-hus - gulasz wołowy
  • zefir jabłeczny ze śmietaną

Zapraszamy!

16

paź

2018

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.