Włoska tradycja kulinarna to wielowiekowa kultura gotowania oparta na udoskonalanych i przez wieki modyfikowanych przepisach.
To właśnie włoska kuchnia jest jedną z najbardziej znanych i cenionych kuchni świata a zachwyca nas dbałością o wysoką jakość używanych składników, zróżnicowaniem wyrazistych smaków, lekkostrawnością i prostota przygotowania wielu dań. I jeszcze jedno, co szczególnie wyróżnia kuchnię włoską - to podział w kulinarnych przysmakach pomiędzy poszczególnymi regionami Włoch.
I to sprowokowało nas do przygotowania warsztatów kulinarnych z przekroju klasyki kuchni włoskiej, podzielonej na regiony z uwzględnieniem sezonowości i tradycji kulinarnej. Nasze receptury przygotowane są w sposób nawiązujący do podstaw klasycznych, uwzględniające nowe trendy, dostępność produktu, wymienność i sezonowość. Kuchnia włoska w różnych wydaniach: fine dinnig, bistro, deli.
11
paź
2018