Polskie Skarby Kulinarne - rekonstrukcje w Akademii Inspiracji.

Dziś byliśmy dumnym gospodarzem pilotażowych warsztatów w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne, podczas których przygotowywane były dania wg receptur z pierwszej polskiej książki kucharskiej - Compendium Ferculorum Stanisława Czernieckiego z 1682 roku

 

W warsztatach wzięli udział m.in. szefowie kuchni i właściciele restauracji, przedstawiciele MAKRO oraz członkowie Rady Programowej PSK. Warsztaty poprowadził Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Było inspirująco i baaardzo smacznie:)

09

lut

2018

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.