Polskie Skarby Kulinarne w Akademii!

Pierwszy  z warsztatów z cyklu mającego na celu rekonstrukcję przepisów kuchni polskiej z  XVII i XVIII wieku.


 

Prowadzacym warsztaty był Maciej Nowicki Szef Kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.

Rekonstruowanymi daniami podczas tego warsztatu były: rosół polski, polewka migdałowa, comber  z miodownikiem, kurczak zagrodowy z kasztanami, ryby smażone z chrzanem, karpie morawskie, ryby smażone z chrzanem, melchmus z wetami oraz tort z kapusty

14

mar

2018

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.