Przepis Szefa Kuchni Akademii - listopad

Kacze Serca wg Pawła Serafina.

 Receptura:

Składniki

Jedn. Ilość Opis technologiczny
serca kacze kg. 0,10

serca kacze gotujemy próżniowo w 58 stopni 30 minut. Wątróbke, cebulę, szałwię dusimy na maśle - studzimy - blendujemy. Sliwkę przecinamy na pół i smarzymy na zrobionym wcześniej karmelu, gasimy cogniackiem. Panko, natkę, chilli smażymy na oliwie na patelni do uzyskania rumianego koloru. do serwisu serca przesmażamy na patelni

 

 Życzymy smacznego!

wątróbka z kaczki kg. 0,10
śliwka kg. 0,05
panco kg. 0,05
oliwa pomace L 0,05
chilli płatki kg. 0,01
natka pietruszki kg. 0,01
sól kg. 0,01
cebula kg. 0,01
szałwia kg. 0,01
cukier kg. 0,05
cognac L 0,05
masło kg. 0,05
pieprz kg.

0,01

02

lis

2018

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.