Tradycja w Nowoczesnej Odsłonie - Nie dzika dziczyzna wg Wojciech Harapkiewicza

Dziczyzna wcale nie jest trudna. To najzdrowsze ze wszystkich mięs, na polskich stołach było praktycznie od zawsze.

Czas obalić mit o mięsie pachnącym wiatrem. Jest banalnie proste w przygotowaniu, genialnie smakuje. Jest tradycyjne i jest zdrowe. Nowe formy przyrządzania dzika, sarny i jelenia w nowoczesnej odsłonie podania.

W programie:
- charakterystyka produktów i ich sezonowość;
- nowoczesne metody obróbki dziczyzny;
- inspiracje wprost ze starych ksiąg;
- nietypowe prezentacje dań;
- banalnie proste - niebanalne połączenia;
- piąta ćwiartka jako produkt luksusowy.

Przykładowe dania:
- tatar i carpaccio z jelenia;
- stek z sarny;
- pasztet w stylu francuskim z polskich podrobów;
- serce z sarny – idealnym produktem do każdego rodzaju dań;
- dzik i jego delikatna odsłona.

12

lip

2018

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.