Dziczyzna wcale nie jest trudna. To najzdrowsze ze wszystkich mięs, na polskich stołach było praktycznie od zawsze.
Czas obalić mit o mięsie pachnącym wiatrem. Jest banalnie proste w przygotowaniu, genialnie smakuje. Jest tradycyjne i jest zdrowe. Nowe formy przyrządzania dzika, sarny i jelenia w nowoczesnej odsłonie podania.
W programie:
- charakterystyka produktów i ich sezonowość;
- nowoczesne metody obróbki dziczyzny;
- inspiracje wprost ze starych ksiąg;
- nietypowe prezentacje dań;
- banalnie proste - niebanalne połączenia;
- piąta ćwiartka jako produkt luksusowy.
Przykładowe dania:
- tatar i carpaccio z jelenia;
- stek z sarny;
- pasztet w stylu francuskim z polskich podrobów;
- serce z sarny – idealnym produktem do każdego rodzaju dań;
- dzik i jego delikatna odsłona.
12
lip
2018