11.02 w Starej Zajezdni przy ul. Wawrzyńca, po raz pierwszy, Miasto Kraków zorganizowało Krakowskie Zapusty – wydarzenie, podczas którego Krakowianie i turyści mogli dowiedzieć się o historii tętniących życiem krakowskich restauracji i cukierni.
Przybyli goście mogli również spróbować swych sił we wspólnym przygotowywaniu oraz smażeniu chrustu a także posłuchać ekspertów m.in:
- Ewę Wachowicz , która przedstawiła nowe oblicze gastronomii w Krakowie
- Bartka Kieżuna, który przybliżył gościom karnawałowe potrawy oraz obyczaje z różnych części Europy
- Adama Chrząstowskiego znakomitego szefa kuchni, który pokazał jak przygotować ostatkowe przekąski
Podczas Zapustów blogerzy kulinarni mieli okazję uczestniczyć w Warsztach kulinarnych prowadzonych przez Szefów Kuchni Akademii Inspiracji Makro.
11
lut
2018