Kawa
Kawa
Kawa
Kawa
Kawa
Kawa
Kawa
Kawa
Kawa

Gość MAKRO-Unilever Food Solutions

Akademia Inspiracji MAKRO ma przyjemność gościć na warsztatach kulinarnych Konrada Birka – reprezentanta Unilever Food Solutions. Tematem warsztatów będą „Dania tradycyjne w nowoczesnej odsłonie”. Powstaną najlepsze europejskie dania, które są dobrze znane znane ale jednocześnie zaskakujące. W klasyczne receptury tchnięto świeżość i lekkość. Uczestnicy będą mieli okazję przygotowywać pod okiem Gościa potrawy takie jak: -Veloute z żurku podane z konfitowanym boczkiem -Kremowa zupa dyniowa z brzoskwinią z dodatkiem mleka kokosowego i curry -Schab z demi-glace warzywnym i sałatką ziemniaczaną z ogórkiem -Policzki wieprzowe w sosie musztardowym z piklowanym kalafiorem -Sandacz na kaszy pęczak z sosem z pieczonych buraków i karmelizowaną brukselką. -Sernik podany z konfiturą owocową, ganache czekoladowym Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, po przygotowaniu każdej potrawy uczestnicy spożywają sporządzony przez siebie posiłek.

Czas trwania: 5 godz.

Termin szkolenia

Terminy szkolenia będą widoczne po zalogowaniu.

INNE SZKOLENIA, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Owoce Morza - poziom zaawansowany

Prezentacja nowych trendów i technik kulinarnych. Przepisy oparte na kuchni klasycznej, serwowane w sposób nowoczesny, pokazujący produkt główny w tym jego naturalność, pochodzenie, koncentracje smaku i możliwości zaserwowania w kuchniach regionalnych np. basenu Morza Śródziemnego, Europy Środkowej, Skandynawii oraz klasyki gatunku (Francja, Włochy). Pokazanie możliwości wplatania elementów orientalnych do dań kuchni europejskiej. Uczestnicy przygotowują około 5 potraw samodzielnie równocześnie z trenerem. Przykładowe propozycje dań: wędzony dorsz z panierowanym jajkiem i szparagami łosoś confit z pomidorami i polenta tuńczyk tataki w nori z piklowanymi warzywami tajskie curry z omułkami kalmary faszerowane cielęcina z sosem bisque  Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, uczestnicy spożywają przygotowane przez siebie posiłki.

Menu dla Dzieci

Warsztaty mające na celu prezentację produktów ogólnodostępnych w kuchni przez pryzmat filozofii, która uczy serwowania jedzenia dla dzieci w sposób prosty, zdrowy i akceptowalny przez dzieci. Serwowanie dań, które nie będą obciążeniem food cost’u i codziennej produkcji kuchni. Na szkoleniu zaproponujemy 15 krótkich receptur, pomysłów które mogą urozmaicić nasze menu dla dzieci. Przykładowe propozycje dań: frytki, chipsy - z marchewki, pasternaku zupy z kaszy, batat - komosa ryżowa, zielony groszek sosy i dressingi z truskawki pieczone, rabarbar w syropie, orzechy prażone w cukrze trzcinowym danie główne - filet z dorsz sous vide, pieczone udo z królika prasowane w soku z pomarańczą Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, uczestnicy spożywają przygotowane przez siebie posiłki.

Grill - poziom zaawansowany

Na warsztatach przygotowywane są potrawy z sezonowych produktów kuchni europejskiej. Dania urozmaicane są smakami charakterystycznymi dla kuchni orientalnej. Uczestnicy przygotowują około 5 potraw samodzielnie równocześnie z trenerem. Przykładowe propozycje dań: krewetki z grilowanym awokado i ponzu limonkowym pstrąg kabayaki z grillowanym brokułem i migdałami perliczka glazurowana z grzybami i topinamburem z ogniska szczupak grillowany w liściach kapusty z kiszoną cytryną antrykot cafe de paris z glazurowanymi warzywami  Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, po przygotowaniu każdej potrawy uczestnicy spożywają sporządzony przez siebie posiłek

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.