Kawa

TRENER SZKOLENIA

Trener

Paweł Serafin

Szef Kuchni Akademii Inspiracji MAKRO swoją karierę zawodową rozpoczął w 2004 roku, a doświadczenie zdobywał w Londynie w takich restauracjach jak "Arancia", "Manicomio", "More" i "Zucca". Po powrocie do Polski przez kilka lat pracował jako szef kuchni w warszawskich restauracjach: "Freta 33", "Winny Garaż". "Winny Garaż" został wyróżniony w "Żółtym Przewodniku Gault & Millau 2016".

Owoce Morza - poziom zaawansowany

Prezentacja nowych trendów i technik kulinarnych. Przepisy oparte na kuchni klasycznej, serwowane w sposób nowoczesny, pokazujący produkt główny w tym jego naturalność, pochodzenie, koncentracje smaku i możliwości zaserwowania w kuchniach regionalnych np. basenu Morza Śródziemnego, Europy Środkowej, Skandynawii oraz klasyki gatunku (Francja, Włochy). Pokazanie możliwości wplatania elementów orientalnych do dań kuchni europejskiej. Uczestnicy przygotowują około 5 potraw samodzielnie równocześnie z trenerem. Przykładowe propozycje dań: wędzony dorsz z panierowanym jajkiem i szparagami łosoś confit z pomidorami i polenta tuńczyk tataki w nori z piklowanymi warzywami tajskie curry z omułkami kalmary faszerowane cielęcina z sosem bisque  Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, uczestnicy spożywają przygotowane przez siebie posiłki.

Czas trwania: 5 godz.
Limit uczestników: 24 osób

Termin szkolenia

Terminy szkolenia będą widoczne po zalogowaniu.

INNE SZKOLENIA, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Menu dla Dzieci

Warsztaty mające na celu prezentację produktów ogólnodostępnych w kuchni przez pryzmat filozofii, która uczy serwowania jedzenia dla dzieci w sposób prosty, zdrowy i akceptowalny przez dzieci. Serwowanie dań, które nie będą obciążeniem food cost’u i codziennej produkcji kuchni. Na szkoleniu zaproponujemy 15 krótkich receptur, pomysłów które mogą urozmaicić nasze menu dla dzieci. Przykładowe propozycje dań: frytki, chipsy - z marchewki, pasternaku zupy z kaszy, batat - komosa ryżowa, zielony groszek sosy i dressingi z truskawki pieczone, rabarbar w syropie, orzechy prażone w cukrze trzcinowym danie główne - filet z dorsz sous vide, pieczone udo z królika prasowane w soku z pomarańczą Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, uczestnicy spożywają przygotowane przez siebie posiłki.

Grill - poziom zaawansowany

Na warsztatach przygotowywane są potrawy z sezonowych produktów kuchni europejskiej. Dania urozmaicane są smakami charakterystycznymi dla kuchni orientalnej. Uczestnicy przygotowują około 5 potraw samodzielnie równocześnie z trenerem. Przykładowe propozycje dań: krewetki z grilowanym awokado i ponzu limonkowym pstrąg kabayaki z grillowanym brokułem i migdałami perliczka glazurowana z grzybami i topinamburem z ogniska szczupak grillowany w liściach kapusty z kiszoną cytryną antrykot cafe de paris z glazurowanymi warzywami  Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, po przygotowaniu każdej potrawy uczestnicy spożywają sporządzony przez siebie posiłek

Desery-poziom zaawansowany

Celem warsztatu jest pokazanie trendów cukierniczych opartych na klasycznych recepturach kuchni europejskiej. Np. – beza, tarta, sernik, petit fours, millefeuille, panna cotta. Warsztaty mają na celu pokazanie możliwości komponowania i produkcji poszczególnych części składowych deserów. Receptury deserów bazują na produktach dostępnych w halach Makro. Uczestnicy przygotowują około 5 potraw samodzielnie równocześnie z trenerem. Przykładowe propozycje dań: sernik z białą czekoladą i likierem kawowym lemon curd z bezą szwajcarską i owocami tarta owocowa z kremem patissiere gateau czekoladowe mille-feuille z creme chantilly i malinami Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, po przygotowaniu każdej potrawy uczestnicy spożywają sporządzony przez siebie posiłek.

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.