Kawa

TRENER SZKOLENIA

Trener

Sylwia Bochowicz

Pierwsze kroki stawiała w jednej z warszawskich kawiarni sieciowych, gdzie zdobyła w 2006 roku tytuł wicemistrza baristów. Brała udział w kilku imprezach o randze regionalnej – zarówno jako uczestnik jak i sędzia. Ostatnie lata spędziła jako manager w jednej z warszawskich kawiarni w modnym Centrum Handlowym Złote Tarasy. Obecnie Sylwię można spotkać w sklepie firmowym jednej z warszawskich Palarni Kawy.

Rioba- Warsztat dla Baristów

Warsztaty, na których poruszane są elementy teorii, jak: Barista - jego sylwetka i rola za barem charakterystyka zawodu prezentacja marki Rioba gatunki kawy - arabica i robusta kawy na bazie espresso czynniki, które maja wpływ na espresso regulacja młynka kawy z mlekiem sposób przygotowania mleka urządzenia i akcesoria do kawy Uczestnik w praktyce będzie miał możliwość: przygotowywania kaw czarnych na bazie espresso przygotowania kaw mlecznych, kaw smakowych testowania różnych gatunków kawy dowiedzenia się czym różni się dobre espresso od złego poznania technik zdobienia kawy: latte art oraz techniki malowania crema obsługi urządzeń i akcesoriów Uczestnik w praktyce będzie miał możliwość: przygotowywania kaw czarnych na bazie espresso przygotowania kaw mlecznych, kaw smakowych testowania różnych gatunków kawy dowiedzenia się czym różni się dobre espresso od złego poznania technik zdobienia kawy: latte art oraz techniki malowania crema obsługi urządzeń i akcesoriów Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00

Czas trwania: 4 godz.
Limit uczestników: 8 osób

Termin szkolenia

Terminy szkolenia będą widoczne po zalogowaniu.

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.