Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom średniozaawansowany

Street food Azja

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
450,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 600,00 
Smaki ulicznej kuchni Korei, Japonii, Wietnamu, Laosu i Chin na wyciągnięcie ręki! Odkryj razem z nami składniki, smaki, aromaty i tekstury rządzące w azjatyckim street foodzie i daj się im zainspirować do kreowania własnego menu. Street food to jedna z najszybciej rosnących kategorii w polskiej gastronomii, podobnie dużym zainteresowaniem od dawna cieszy się kuchnia azjatycka, w której dominuje uliczne jedzenie. Zapisz się na warsztat, w którym poznasz sekrety popularności azjatyckiego street foodu, dowiesz się, jakie są najpopularniejsze potrawy ulic z różnych azjatyckich krajów i osobiście przećwiczysz techniki ich przygotowania. W trakcie spotkania poznasz i otrzymasz 5 receptur na klasyczne, street foodowe dania azjatyckie, które są doskonałą bazą do kreowania własnego menu - food truckowego, stacjonarnego lub sezonowego konceptu. Warsztat trwa w godzinach 10-15, serdecznie zapraszamy!
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W programie warsztatu:
  • Banh Mi z klopsami, piklami, kolendrą i spicymayo
  • Laarb - kurczak/ mięta/ kolendra/ sos rybny/ chili/ prażony ryz
  • Kimchi Jjigae - kimchi/ tofu/ wieprzowina
  • Japoński naleśnik okonomiyaki
  • Bao z cukinią w panko
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.