Kawa

TRENER SZKOLENIA

Trener

Tomasz Noga

Od dwóch lat Kierownik Stoiska Alkohole w hali MAKRO w Warszawie, 10 letni staż jako Specjalista ds. Win oraz Sommelier w Galicyjskiej Szkole Smaku w Krakowie. Odwiedził większość krajów europejskich produkujących wina, gdzie pogłębił wiedzę i zdobył doświadczenie.

Wina i Sery

Warsztaty, na których poruszane są elementy teorii, jak: klasyfikacja i podział win produkcja wina odmiany winogron - szczegółowo omawiane, zwłaszcza sezonowość spożycia win. przechowywanie win „mówienie o winach jest sztuką” - zwrócenie uwagi uczestników szkolenia na język, którym się posługują mówiąc o winie, zakres słownictwa, które warto przyswoić, by skutecznie sprzedawać wino w restauracji. nowości na rynku winiarskim (wina niebieskie, wina z brokatem) nowe trendy – wina BIO, wzrost spożycia win bezalkoholowych przedstawienie win w innych pojemnościach niż 0,75 l - dlaczego warto kupować je do restauracji Warsztaty kończą się degustacją i dyskusją - uczestnicy poznają zasady profesjonalnej degustacji, zwięzłe opisywanie win, praktyczna naukę otwierania butelek, zasady serwisu win przy stole w restauracji itp. Jest to rozmowa o konkretnych przykładach serwisu wina oraz food pairingu, czyli świadomym łączeniu win z potrawą (degustacja win wraz z próbowaniem różnego rodzaju serów).  Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00, Około godz. 12.00 przerwa na lunch

Czas trwania: 4 godz.
Limit uczestników: 8 osób

Termin szkolenia

Terminy szkolenia będą widoczne po zalogowaniu.

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.