Sylwia Bochowicz- Kubiak

Sylwia Bochowicz- Kubiak

Pierwsze kroki stawiała w jednej z warszawskich kawiarni sieciowych, gdzie zdobyła w 2006 roku tytuł wicemistrza baristów. Brała udział w kilku imprezach o randze regionalnej – zarówno jako uczestnik jak i sędzia. Ostatnie lata spędziła jako manager w jednej z warszawskich kawiarni w modnym Centrum Handlowym Złote Tarasy. Obecnie Sylwię można spotkać w sklepie firmowym jednej z warszawskich Palarni Kawy.

Mikołaj Nowak

Mikołaj Nowak

Reprezentant FBA na terenie Polski. Doświadczenie barmańskie zdobył w Polsce i USA. Prowadzi Cocktail System - największą w Polsce firmę organizującą i obsługującą bary na największych wydarzeniach w kraju. Instruktor i międzynarodowy sędzia barmański, pasjonat cocktaili.

Piotr Nogacki

Piotr Nogacki

Posiada rekomendację Wicedyrektora Departamentu Projektów Europejskich Doradztwa Gospodarczego DGA S.A. Na co dzień jest wykładowcą przedmiotów gastronomicznych i barmaństwa w Inowrocławiu. Prowadzi cieszące się dużą popularnością szkolenia w renomowanych hotelach i restauracjach na terenie całej Polski.

Paweł Serafin

Paweł Serafin

Szef Kuchni Akademii Inspiracji MAKRO swoją karierę zawodową rozpoczął w 2004 roku, a doświadczenie zdobywał w Londynie w takich restauracjach jak "Arancia", "Manicomio", "More" i "Zucca". Po powrocie do Polski przez kilka lat pracował jako szef kuchni w warszawskich restauracjach: "Freta 33", "Winny Garaż". "Winny Garaż" został wyróżniony w "Żółtym Przewodniku Gault & Millau 2016".

Maciej Pieluch

Maciej Pieluch

Od 15 lat pracownik różnych działów związanych z gastronomią w Kompanii Piwowarskiej. Menedżer sprzedaży i Trener gastronomii, odpowiedzialny za podniesienie poziomu jakości serwowanego piwa w lokalach gastronomicznych na terenie całej Polski. Mistrz sztuki serwisowej w obszarze instalacji do rozlewu piwa, autor wielu innowacji w tej dziedzinie.

Michał Jarosz

Michał Jarosz

Trener Akademii Inspiracji MAKRO, kwalifikacje zawodowe zdobyte w Anglii "NVQ 1,2,3 Professional Cooking", i Francji "Institude Paul Bocuse". Pracował w hotelach i restauracjach w Liverpoolu, Londynie, Lyonie, Anccy oraz Warszawie. Specjalizuje się w kuchni francuskiej, tradycyjnej oraz nowoczesnej.

Tomasz Noga

Tomasz Noga

Specjalista ds. Win z 10 letnim doświadczeniem oraz Sommelier w Galicyjskiej Szkole Smaku w Krakowie. Od dwóch lat Kierownik Stoiska Alkohole w hali MAKRO w Warszawie, Odwiedził większość krajów europejskich produkujących wina, gdzie pogłębił wiedzę i zdobył doświadczenie.

Silliker Polska

Silliker Polska

Jest jednym z wiodących dostawców szkoleń i usług edukacyjnych dla branży spożywczej. Bardzo dobrze rozumiemy wyzwania natychmiastowe i długoterminowe. Wykorzystujemy nasze wieloletnie doświadczenie w branży, które dodaje wartości naszym ofertom i dzielimy się wiedzą oraz doświadczeniem zdobytym dzięki współpracy z wiodącymi firmami w celu opracowania efektywnych programów.

Bernard Sitarski

Bernard Sitarski

Technik i organizator usług gastronomicznych, wykwalifikowany kelner. Ponad 30 lat doświadczenia w branży gastronomicznej, w tym 25 lat pracy w hotelu Marriott w Warszawie. Szkoleniowiec ( z otrzymanym świadectwem ) z zakresu „jakości serwisu dla gości” QCT (Quality Certified Trainer). Członek grupy przygotowawczej do szkolenia „ całkowitej jakości zarządzania” – TQM (Total Quality Management). Uczestnik grupy przygotowawczej do szkolenia „wracamy do podstaw serwisu” – Back to Basic – design team. Dyplom Pracownika Roku hotelu Marriott za wykonywaną pracę na swoim stanowisku oraz za zaangażowanie w sprawy szkoleniowe w 2000 r. Ekspert – wykładowca w ramach projektu „ Program szkolenia kadr dla rozwojuproduktów turystycznych II ” w zakresie gastronomii; „Obsługa Kelnerska – Catering” (Projekt realizowany na zlecenie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego). Wykładowca i współtwórca projektów szkolenia kelnerów pod patronatem ośrodków zajmujących się kształceniem pracowników z branży gastronomicznej w Polsce. Pasjonat sztuki serwowania i doboru win. Juror V Mistrzostw Polski Kelnerów – Warszawa 2009. Współtwórca programów szkoleniowych w zakresie Kelner – Sommelier i realizator szkoleń pod patronatem Honorowym ,Hotelarskiego Centrum Szkoleniowego w Świecu.

Roman Stobnicki

Roman Stobnicki

Kelner, technolog żywienia, specjalista obsługi room-service. Absolwent Wyższej Szkoły Ekonomicznej (kierunek: turystyka i rekreacja) oraz Technikum Gastronomicznego. Zdobył długoletnie doświadczenie na stanowisku kelner w hotelach i restauracjach w Polsce i za granicą. Obecnie jest pracownikiem hotelu Marriott na stanowisku kelner room-service. Ukończył szereg kursów w zakresie obsługi gości oraz prowadzenia szkoleń. Uzyskał dyplom QCT (Quality Certified Trainer) w zawodzie-kelner. Szkoleniowiec wielu uczniów i praktykantów z zakresu obsługi gości.

Rafał Borowski

Rafał Borowski

Z wykształcenia i z pasji sommelier i gastronom, Specjalista w dziedzinie sztuki kulinarnej. Wielokrotnie szkolący personel restauracji z obsługi kelnerskiej, serwisu, somelierstwa, technik sugestywnej sprzedaży w gastronomii z food paringiem oraz Savoir-Vivre w restauracji. Szkoli także managerów i kierowników Sali w zakresie prowadzenia restauracji, budowania zespołu i rekrutacji. Zaczynał od pracy jako kelner, potem przez lata pracował jako manager kilku warszawskich restauracji. Był także właścicielem jednej z nich.

Piotr Lorens

Piotr Lorens

Strateg, który zarządzał hotelami, oraz tworzył strategie i monitorował działalność różnych przedsiębiorstw gastronomicznych. Specjalizuje się w preopeningach i przeprowadzaniu audytów w organizacjach okołorestauracyjnych. Otworzył kilka restauracji, które świetnie prosperują. Jest właścicielem restobaru o tajemniczej nazwie 8My Kwadrat.

Wojciech Harapkiewicz

Wojciech Harapkiewicz

Szef Kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie – Zdroju. Doświadczenia zawodowe zdobywał podczas wielu stażów w kraju i za granicą między innymi w dwu gwiazdkowej restauracjach w Szwajcarii, Niemczech i Włoszech. Kreator nowoczesnych odsłon wiecznie trwającej w kuchni tradycji. Specjalizuje się w rybach i owocach morza. Zdobywca nagrody Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 Gault&Millau.

Marcin Sobota

Marcin Sobota

Trener z wieloletnim doświadczeniem w pracy z klientami detalicznymi, hurtowymi, sieciowymi. Doświadczenie w kierowaniu zespołem zdobywał jako Kierownik Sprzedaży zarządzający Przedstawicielami Handlowymi. W MAKRO jako Specjalista ds. Rozwoju Sprzedaży zajmował się rozwojem Klientów w obszarze dostaw. Obecnie, jako expert, m.in. szkoli pracowników MAKRO z zagadnień Aktywnej Sprzedaży, pracuje również jak coach na terenie Śląska.

Jan Kuroń

Jan Kuroń

Kucharz, edukował się w szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Doświadczenie zbierał w restauracjach m.in. w Polsce, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii. Jest autorem książki "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia", w której przedstawia porady i przepisy na niemarnowanie oraz optymalne wykorzystanie produktów. Kuchnia produktu jest mu szczególnie bliska.

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski

Patrycja Siwiec z wykształcenia kulturoznawczyni, z zawodu dziennikarka. Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu Food Service, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Brała udział i relacjonowała międzynarodowe wydarzenia gastronomiczne: Madrid Fusion 2014-2017, The World’s 50 Best Restaurants, Obsession Food&Wine Festival. Przeprowadziła kilkadziesiąt wywiadów z topowymi szefami kuchni i restauratorami z całego świata. Zdobywała doświadczenie między innymi w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin) i El Celler de Can Roca w Hiszpanii (3* przewodnika Michelin). Poza tym pracowała w Polsce, Belgii, Islandii i Wielkiej Brytanii jako kelnerka, sommelierka (egzamin Wine & Spirits Education Trust zdany na poziomie Advanced), a także specjalistka od komunikacji i marketingu. Adam Pawłowski Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”. Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, szef sommelierów restauracji Ed Red, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin). Autor książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.

Adam Pawłowski MS

Adam Pawłowski MS

Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”. Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, szef sommelierów restauracji Ed Red, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin). Autor książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.

Maciej Nowicki

Maciej Nowicki

Maciej Nowicki to kucharz artysta, odtwórca historycznych smaków, szef kuchni Villa Intrata w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, który z zapałem bada polską kulinarną tożsamość, studiuje stare książki kucharskie, rekonstruuje zapomniany smak staropolskich potraw. Jego praca pomaga innym kucharzom oraz historykom zrozumieć jak mogła wyglądać polska rzeczywistość kulinarna w XVII czy XVIII wieku. Doświadczenie zdobywał w Wielkiej Brytanii i Francji.

Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk, szef cukierni Airport Hotel Okęcie odpowiedzialny za kreację brandu Czekolada Café, reprezentant Polski podczas World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Artysta z olbrzymią pasją do czekolady, w hotelowym atelier deserów doskonałych z pasją tworzy dzieła sztuki – cząstki słodyczy otulone najlepszą czekoladą.

Anna Dębska

Anna Dębska

Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info® - jednego z największych przewodników po dobrych restauracjach w Polsce oraz współwłaściciel agencji AFMedia.pl. Od ponad 13 lat wspiera restauracje w poprawnym funkcjonowaniu, doradza w kwestiach jakości, poprawnej polityki marketingowej, czy relacji w załodze. Jako Audytor Restauracyjny rozwiązuje realne problemy i usprawnia pracę wielu miejsc wymagających poprawy, a jako Krytyk Kulinarny wskazuje miejsca, które jakością i smakiem zasługują na wyróżnienie i polecenie czytelnikom. Prowadzi szkolenia dla właścicieli i managerów restauracji, podczas których aktywnie wspiera ich w rozwiązywaniu napotkanych problemów, wskazuje najnowsze trendy oraz skuteczne rozwiązania zagadnień jakości obsługi, dań oraz sprawnego i skutecznego promowania restauracji. Ceniona specjalistka, często zapraszana do mediów, jako ekspert branży gastronomicznej.

Maja Wirowska

Maja Wirowska

Całe życie na bezmięsnej diecie, a od prawie 7miu lat na wegańskiej. Od 9 lat w gastronomii, ostatnie 6 lat to praca na kuchni. Z roślinnej warszawskiej sceny kulinarnej pracowała w: Dolce&Vegan, Orghanitece, Vegelabbie. Pracowała jako Szef Kuchni w Ambasadzie. Obecnie Szef Kuchni w Leonardo Verde. Współpracuje z firmą Ulala Chef, Akademią Kulinarną Fundacji Viva. Organizuje cateringi, warsztaty i szkolenia. Propagator wprowadzania roślinnych dań do restauracji.

Maria Przybyszewska

Maria Przybyszewska

Wegańska/ wegetariańska szefowa kuchni. W kuchni pracuje od 7 lat, współpracowała z wieloma warszawskimi miejscami, obecnie związana z restauracją Opasły Tom. Gotuje z uwielbieniem dla kuchni polskiej, mieszając smaki które przywozi ze swoich podróży.

Nestor Grojewski

Nestor Grojewski

Szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i na planach filmowych. Począwszy od Rome Cavalieri Waldorf Astoria, czy najlepszych restauracji przy Via Veneto, do studiów filmowych Cinecitta w Rzymie. Gotował dla Martina Scorsese i innych gwiazd na planach produkcji: „Gangi Nowego Jorku”, „Utalentowany Pan Ripley”, „Sen Nocy Letniej” czy „U571”. Od 2008 prowadzi restaurację CRU.DOP uznaną za najlepszą restaurację rybną w Rzymie. Swoją pasją do odkrywania nowych połączeń smaków dzieli się z innymi w swojej Akademii Kulinarnej w Rzymie. W latach 2015-2016 był wykładowcą w Szkole Hotelarskiej w Rzymie.

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.