Sylwia Bochowicz

Sylwia Bochowicz

Pierwsze kroki stawiała w jednej z warszawskich kawiarni sieciowych, gdzie zdobyła w 2006 roku tytuł wicemistrza baristów. Brała udział w kilku imprezach o randze regionalnej – zarówno jako uczestnik jak i sędzia. Ostatnie lata spędziła jako manager w jednej z warszawskich kawiarni w modnym Centrum Handlowym Złote Tarasy. Obecnie Sylwię można spotkać w sklepie firmowym jednej z warszawskich Palarni Kawy.

Mikołaj Nowak

Mikołaj Nowak

Reprezentant FBA na terenie Polski. Doświadczenie barmańskie zdobył w Polsce i USA. Prowadzi Cocktail System - największą w Polsce firmę organizującą i obsługującą bary na największych wydarzeniach w kraju. Instruktor i międzynarodowy sędzia barmański, pasjonat cocktaili.

Piotr Nogacki

Piotr Nogacki

Posiada rekomendację Wicedyrektora Departamentu Projektów Europejskich Doradztwa Gospodarczego DGA S.A. Na co dzień jest wykładowcą przedmiotów gastronomicznych i barmaństwa w Inowrocławiu. Prowadzi cieszące się dużą popularnością szkolenia w renomowanych hotelach i restauracjach na terenie całej Polski.

Paweł Serafin

Paweł Serafin

Szef Kuchni Akademii Inspiracji MAKRO swoją karierę zawodową rozpoczął w 2004 roku, a doświadczenie zdobywał w Londynie w takich restauracjach jak "Arancia", "Manicomio", "More" i "Zucca". Po powrocie do Polski przez kilka lat pracował jako szef kuchni w warszawskich restauracjach: "Freta 33", "Winny Garaż". "Winny Garaż" został wyróżniony w "Żółtym Przewodniku Gault & Millau 2016".

Maciej Pieluch

Maciej Pieluch

Od 15 lat pracownik różnych działów związanych z gastronomią w Kompanii Piwowarskiej. Menedżer sprzedaży i Trener gastronomii, odpowiedzialny za podniesienie poziomu jakości serwowanego piwa w lokalach gastronomicznych na terenie całej Polski. Mistrz sztuki serwisowej w obszarze instalacji do rozlewu piwa, autor wielu innowacji w tej dziedzinie.

Michał Jarosz

Michał Jarosz

Trener Akademii Inspiracji MAKRO, kwalifikacje zawodowe zdobyte w Anglii "NVQ 1,2,3 Professional Cooking", i Francji "Institude Paul Bocuse". Pracował w hotelach i restauracjach w Liverpoolu, Londynie, Lyonie, Anccy oraz Warszawie. Specjalizuje się w kuchni francuskiej, tradycyjnej oraz nowoczesnej.

Tomasz Noga

Tomasz Noga

Specjalista ds. Win z 10 letnim doświadczeniem oraz Sommelier w Galicyjskiej Szkole Smaku w Krakowie. Od dwóch lat Kierownik Stoiska Alkohole w hali MAKRO w Warszawie, Odwiedził większość krajów europejskich produkujących wina, gdzie pogłębił wiedzę i zdobył doświadczenie.

Silliker Polska

Silliker Polska

Jest jednym z wiodących dostawców szkoleń i usług edukacyjnych dla branży spożywczej. Bardzo dobrze rozumiemy wyzwania natychmiastowe i długoterminowe. Wykorzystujemy nasze wieloletnie doświadczenie w branży, które dodaje wartości naszym ofertom i dzielimy się wiedzą oraz doświadczeniem zdobytym dzięki współpracy z wiodącymi firmami w celu opracowania efektywnych programów.

Bernard Sitarski

Bernard Sitarski

Technik i organizator usług gastronomicznych, wykwalifikowany kelner. Ponad 30 lat doświadczenia w branży gastronomicznej, w tym 25 lat pracy w hotelu Marriott w Warszawie. Szkoleniowiec ( z otrzymanym świadectwem ) z zakresu „jakości serwisu dla gości” QCT (Quality Certified Trainer). Członek grupy przygotowawczej do szkolenia „ całkowitej jakości zarządzania” – TQM (Total Quality Management). Uczestnik grupy przygotowawczej do szkolenia „wracamy do podstaw serwisu” – Back to Basic – design team. Dyplom Pracownika Roku hotelu Marriott za wykonywaną pracę na swoim stanowisku oraz za zaangażowanie w sprawy szkoleniowe w 2000 r. Ekspert – wykładowca w ramach projektu „ Program szkolenia kadr dla rozwojuproduktów turystycznych II ” w zakresie gastronomii; „Obsługa Kelnerska – Catering” (Projekt realizowany na zlecenie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego). Wykładowca i współtwórca projektów szkolenia kelnerów pod patronatem ośrodków zajmujących się kształceniem pracowników z branży gastronomicznej w Polsce. Pasjonat sztuki serwowania i doboru win. Juror V Mistrzostw Polski Kelnerów – Warszawa 2009. Współtwórca programów szkoleniowych w zakresie Kelner – Sommelier i realizator szkoleń pod patronatem Honorowym ,Hotelarskiego Centrum Szkoleniowego w Świecu.

Roman Stobnicki

Roman Stobnicki

Kelner, technolog żywienia, specjalista obsługi room-service. Absolwent Wyższej Szkoły Ekonomicznej (kierunek: turystyka i rekreacja) oraz Technikum Gastronomicznego. Zdobył długoletnie doświadczenie na stanowisku kelner w hotelach i restauracjach w Polsce i za granicą. Obecnie jest pracownikiem hotelu Marriott na stanowisku kelner room-service. Ukończył szereg kursów w zakresie obsługi gości oraz prowadzenia szkoleń. Uzyskał dyplom QCT (Quality Certified Trainer) w zawodzie-kelner. Szkoleniowiec wielu uczniów i praktykantów z zakresu obsługi gości.

Rafał Borowski

Rafał Borowski

Z wykształcenia i z pasji sommelier i gastronom, Specjalista w dziedzinie sztuki kulinarnej. Wielokrotnie szkolący personel restauracji z obsługi kelnerskiej, serwisu, somelierstwa, technik sugestywnej sprzedaży w gastronomii z food paringiem oraz Savoir-Vivre w restauracji. Szkoli także managerów i kierowników Sali w zakresie prowadzenia restauracji, budowania zespołu i rekrutacji. Zaczynał od pracy jako kelner, potem przez lata pracował jako manager kilku warszawskich restauracji. Był także właścicielem jednej z nich.

Piotr Lorens

Piotr Lorens

Strateg, który zarządzał hotelami, oraz tworzył strategie i monitorował działalność różnych przedsiębiorstw gastronomicznych. Specjalizuje się w preopeningach i przeprowadzaniu audytów w organizacjach okołorestauracyjnych. Otworzył kilka restauracji, które świetnie prosperują. Jest właścicielem restobaru o tajemniczej nazwie 8My Kwadrat.

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.