Sylwia Stachyra

Sylwia Stachyra

Ukończyła prawo na KUL, ale już w międzyczasie wyjeżdżała pracować do Wielkiej Brytanii, bo to gastronomia była jej największą pasją. Pracowała w kilku prestiżowych restauracjach i uzyskała najwyższy kucharski stopień NVQ3. Otworzyła własną restaurację w Bournemouth, którą prowadziła przez dwa lata. Gotowała u Gordona Ramseya w Londynie, pracowała jako prywatny kucharz na jachtach i w rezydencji, prowadziła też swoją restaurację. Zwyciężczyni programu „Top Chef”.

Rafał Zaręba

Rafał Zaręba

Szef kuchni Akademii Inspiracji Makro z ponad 20-letnim doświadczeniem w gastronomii. Swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał w jednej z restauracji z kuchnią włoską. Stamtąd trafił do Cafe Bar Lemon, gdzie zaledwie po roku pracy objął stanowisko Szefa Kuchni, które zajmował przez kolejne 10 lat. W międzyczasie rozwijał swój warsztat m.in w studium hotelarskim, w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie oraz w Lyonie, gdzie ukończył szkolenie w Instytucie Paula Bocuse’a. Wysokie standardy pracy pod wodzą uznanych, francuskich Szefów Kuchni wywołały u niego chęć rozwijania się w tym kierunku. W Polsce naturalnym wyborem było Atelier Amaro, w którym przepracował ponad 2 lata. Po Atelier objął funkcję Executive Chefa w prestiżowej restauracji Warszawski Sznyt przy Pl. Zamkowym, gdzie przez ponad 2 lata kreował menu oparte o kuchnię polską w nowoczesnym wydaniu. W Akademii odpowiada za ofertę szkoleń gastronomicznych, pracę zespołu kucharzy oraz dzieli się swoim doświadczeniem z uczestnikami warsztatów, które prowadzi.

Zbigniew Sonik

Zbigniew Sonik

Zbigniew Sonik , od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania mistrza kucharz i cukierka. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby.

Michel Moran

Michel Moran

Francuski restaurator i mistrz kuchni pochodzenia hiszpańskiego. Juror polskiej edycji MasterChef i MasterChef Junior. Na stałe mieszka w Polsce. Studiował w szkole hotelarstwa Jean Drouant. Praktyki zawodowe odbywał m.in. w pięciogwiazdkowym hotelu Royal Monceau, zlokalizowanym w samym sercu Paryża oraz w restauracji Le Jardin oznaczonej dwiema gwiazdkami w przewodniku Michelin. Od 2004 jest właścicielem i szefem kuchni restauracji Bistro de Paris, mieszczącej się w budynku warszawskiej Opery Narodowej, która otrzymała rekomendacje od Michelina w 2012 roku. W 2013 roku wydał swoją książkę kucharską szeroko recenzowaną w portalach internetowych. W 2006 roku został wyróżniony francuskim odznaczeniem narodowym Ordre du Mérite Agricole, przyznanym przez ministra rolnictwa Dominique’a Bussereau, za promowanie narodowych produktów rolnych oraz ryb i owoców morza.

Rafał Gajownik

Rafał Gajownik

Pasjonat nowoczesnego cukiernictwa z ponad 15 letnim doświadczeniem. Inspiracje czerpie z wielu źródeł - od wybitnych cukierników z całego świata, przez najlepsze książki cukiernicze do smaków dzieciństwa, którym nadaje nowoczesną formę. W swoich recepturach często wykorzystuje egzotyczne, niepospolite owoce, warzywa i zioła. Na przestrzeni lat pracował jako cukiernik wielu prestiżowych restauracji, w tym pełnił rolę Szefa Cukierni restauracji Belveder. W 2015 roku znalazł się w gronie wybitnych cukierników, którzy stworzyli luksusowy album pt. „Wykwintne Desery Polskie”, wyróżniony nagrodą w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Paryżu. W 2016 roku był odpowiedzialny za stworzenie deserów dla kilkudziesięciu głów państw podczas szczytu NATO w Warszawie. Obecnie pracuje jako Head Pastry Chef w restauracji Epoka w hotelu Raffles Europejski w Warszawie.

Paweł Serafin

Paweł Serafin

Członek Stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna. Swoją karierę zawodową rozpoczął w 2004 roku, a doświadczenie zdobywał w Londynie w takich restauracjach jak "Arancia", "Manicomio", "More" i "Zucca" gdzie zajmował się kuchnią włoską, która szybko stała się wyznacznikiem stylu jego gotowania. Po powrocie do Polski w 2010 roku przez kilka lat pracował jako szef kuchni w warszawskiej restauracji "Freta 33". Potem, od 2015 roku był Szefem Kuchni naszej Akademii Inspiracji, gdzie zajmował się nie tylko prowadzeniem warsztatów dla Klientów i pracowników MAKRO, ale również ich organizacją i współpracą z innymi trenerami. Paweł od 2019 jest Szefem Kuchni w prestiżowym Narie Resort &Spa, jednak sercem wciąż pozostaje przy Akademii gdzie nadal prowadzi gościnne warsztaty.

Silliker Polska

Silliker Polska

Jest jednym z wiodących dostawców szkoleń i usług edukacyjnych dla branży spożywczej. Bardzo dobrze rozumiemy wyzwania natychmiastowe i długoterminowe. Wykorzystujemy nasze wieloletnie doświadczenie w branży, które dodaje wartości naszym ofertom i dzielimy się wiedzą oraz doświadczeniem zdobytym dzięki współpracy z wiodącymi firmami w celu opracowania efektywnych programów.

Bernard Sitarski

Bernard Sitarski

Technik i organizator usług gastronomicznych, wykwalifikowany kelner. Ponad 30 lat doświadczenia w branży gastronomicznej, w tym 25 lat pracy w hotelu Marriott w Warszawie. Szkoleniowiec ( z otrzymanym świadectwem ) z zakresu „jakości serwisu dla gości” QCT (Quality Certified Trainer). Członek grupy przygotowawczej do szkolenia „ całkowitej jakości zarządzania” – TQM (Total Quality Management). Uczestnik grupy przygotowawczej do szkolenia „wracamy do podstaw serwisu” – Back to Basic – design team. Ekspert – wykładowca w ramach projektu „ Program szkolenia kadr dla rozwojuproduktów turystycznych II ” w zakresie gastronomii; „Obsługa Kelnerska – Catering”. Wykładowca i współtwórca projektów szkolenia kelnerów pod patronatem ośrodków zajmujących się kształceniem pracowników z branży gastronomicznej w Polsce. Pasjonat sztuki serwowania i doboru win. Współtwórca programów szkoleniowych w zakresie Kelner – Sommelier i realizator szkoleń pod patronatem Honorowym ,Hotelarskiego Centrum Szkoleniowego w Świecu.

Roman Stobnicki

Roman Stobnicki

Kelner, technolog żywienia, specjalista obsługi room-service. Absolwent Wyższej Szkoły Ekonomicznej (kierunek: turystyka i rekreacja) oraz Technikum Gastronomicznego. Zdobył długoletnie doświadczenie na stanowisku kelner w hotelach i restauracjach w Polsce i za granicą. Obecnie jest pracownikiem hotelu Marriott na stanowisku kelner room-service. Ukończył szereg kursów w zakresie obsługi gości oraz prowadzenia szkoleń. Uzyskał dyplom QCT (Quality Certified Trainer) w zawodzie-kelner. Szkoleniowiec wielu uczniów i praktykantów z zakresu obsługi gości.

Piotr Lorens

Piotr Lorens

Strateg, który zarządzał hotelami, oraz tworzył strategie i monitorował działalność różnych przedsiębiorstw gastronomicznych. Specjalizuje się w preopeningach i przeprowadzaniu audytów w organizacjach okołorestauracyjnych. Otworzył kilka restauracji, które świetnie prosperują. Jest właścicielem restobaru o tajemniczej nazwie 8My Kwadrat.

Jan Kuroń

Jan Kuroń

Kucharz, edukował się w szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Doświadczenie zbierał w restauracjach m.in. w Polsce, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii. Jest autorem książki "Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia", w której przedstawia porady i przepisy na niemarnowanie oraz optymalne wykorzystanie produktów. Kuchnia produktu jest mu szczególnie bliska.

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski

Patrycja Siwiec z wykształcenia kulturoznawczyni, z zawodu dziennikarka. Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu Food Service, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Brała udział i relacjonowała międzynarodowe wydarzenia gastronomiczne: Madrid Fusion 2014-2017, The World’s 50 Best Restaurants, Obsession Food&Wine Festival. Przeprowadziła kilkadziesiąt wywiadów z topowymi szefami kuchni i restauratorami z całego świata. Zdobywała doświadczenie między innymi w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin) i El Celler de Can Roca w Hiszpanii (3* przewodnika Michelin). Poza tym pracowała w Polsce, Belgii, Islandii i Wielkiej Brytanii jako kelnerka, sommelierka (egzamin Wine & Spirits Education Trust zdany na poziomie Advanced), a także specjalistka od komunikacji i marketingu. Adam Pawłowski Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”. Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, szef sommelierów restauracji Ed Red, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin). Autor książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.

Anna Dębska

Anna Dębska

Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info® - jednego z największych przewodników po dobrych restauracjach w Polsce oraz współwłaściciel agencji AFMedia.pl. Od ponad 13 lat wspiera restauracje w poprawnym funkcjonowaniu, doradza w kwestiach jakości, poprawnej polityki marketingowej, czy relacji w załodze. Jako Audytor Restauracyjny rozwiązuje realne problemy i usprawnia pracę wielu miejsc wymagających poprawy, a jako Krytyk Kulinarny wskazuje miejsca, które jakością i smakiem zasługują na wyróżnienie i polecenie czytelnikom. Prowadzi szkolenia dla właścicieli i managerów restauracji, podczas których aktywnie wspiera ich w rozwiązywaniu napotkanych problemów, wskazuje najnowsze trendy oraz skuteczne rozwiązania zagadnień jakości obsługi, dań oraz sprawnego i skutecznego promowania restauracji. Ceniona specjalistka, często zapraszana do mediów, jako ekspert branży gastronomicznej. Zapraszamy na funpage: AniaDebskaMerytorycznieORestauracjach

Nestor Grojewski

Nestor Grojewski

Szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i na planach filmowych. Począwszy od Rome Cavalieri Waldorf Astoria, czy najlepszych restauracji przy Via Veneto, do studiów filmowych Cinecitta w Rzymie. Gotował dla Martina Scorsese i innych gwiazd na planach produkcji: „Gangi Nowego Jorku”, „Utalentowany Pan Ripley”, „Sen Nocy Letniej” czy „U571”. Od 2008 prowadzi restaurację CRU.DOP uznaną za najlepszą restaurację rybną w Rzymie. Swoją pasją do odkrywania nowych połączeń smaków dzieli się z innymi w swojej Akademii Kulinarnej w Rzymie. W latach 2015-2016 był wykładowcą w Szkole Hotelarskiej w Rzymie.

Michał Kępiński

Michał Kępiński

Szef kuchni, który swoje doświadczenie zdobywał między innymi w restauracji KOKS (1 gwiazdka Michelin, Wyspy Owcze) oraz Maaemo (3gwiazdki Michelin, Oslo). Od prawie 10 lat zajmuje się tematem fermentacji a jego kiszonki zostały docenione między innymi przez Sandora Katza (autor Sztuki Fermentacji) czy Michela Roux Jr (Le Gavroche, 2 gwiazdki Michelin). W swoim gotowaniu kieruje się ideą Zero Waste, czyli pełnym wykorzystaniem jadalnych części produktów. Entuzjasta kreatywnego podejścia do warzyw.

Michał Molenda

Michał Molenda

Ukończył legendarną szkołę Le Cordon Bleu na kierunku kucharskim i cukierniczym. Odbył staż z certyfikatem w Ritz Escoffier (*** Michelin). Wiele lat pracował i praktykował u boku znakomitych szefów kuchni, takich jak Gordon Ramsey, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth. Był Szefem Kuchni w Savoy Hotel London, a po powrocie do Polski został Szefem Kuchni w Rosevia Resort. Prowadził restaurację Kuchnia Otwarta oraz YEYE. Był wykładowcą w SGGW w Warszawie. Pisze felietony do polskiej prasy, cyklicznie występuje w roli kucharza prowadzącego w programie „Pytanie na śniadanie” oraz uczestniczy w polskich i zagranicznych debatach na temat kuchni polskiej.

Tomasz Deker

Tomasz Deker

Cukiernik z tytułem Mistrza Świata. Już jako dziecko wiedział, że jego pasją jest czekolada. Doradca w zakresie cukiernictwa i gastronomii, wykładowca w akademiach kulinarnych, szkoleniowiec w najlepszych restauracjach i zakładach cukierniczych. Ukończył szkołę cukierniczą, gdzie nauczył się podstaw swojego rzemiosła. Następnie zbierał szlify pod okiem mistrzów cukiernictwa w Belgijskiej Akademii Czekolady Barry Callebaut i Szkole Lenôtre pod Paryżem. Pracował również w renomowanych restauracjach takich jak: L’Amphitryon w Saint-Genis-Pouilly w Szwajcarii, Venecia w Sztokholmie czy Barbara Luijckx w Holandii. Jego rogalami i kultowymi już tortami orzechowymi zajadają się w Pałacu Prezydenckim.

Sylwia Bochowicz- Kubiak

Sylwia Bochowicz- Kubiak

Pierwsze kroki stawiała w jednej z warszawskich kawiarni sieciowych, gdzie zdobyła w 2006 roku tytuł wicemistrza baristów. Brała udział w kilku imprezach o randze regionalnej – zarówno jako uczestnik jak i sędzia. Ostatnie lata spędziła jako manager w jednej z warszawskich kawiarni w modnym Centrum Handlowym Złote Tarasy. Obecnie Sylwię można spotkać w sklepie firmowym jednej z warszawskich Palarni Kawy.

Mikołaj Nowak

Mikołaj Nowak

Reprezentant FBA na terenie Polski. Doświadczenie barmańskie zdobył w Polsce i USA. Prowadzi Cocktail System - największą w Polsce firmę organizującą i obsługującą bary na największych wydarzeniach w kraju. Instruktor i międzynarodowy sędzia barmański, pasjonat cocktaili.

Piotr Nogacki

Piotr Nogacki

Posiada rekomendację Wicedyrektora Departamentu Projektów Europejskich Doradztwa Gospodarczego DGA S.A. Na co dzień jest wykładowcą przedmiotów gastronomicznych i barmaństwa w Inowrocławiu. Prowadzi cieszące się dużą popularnością szkolenia w renomowanych hotelach i restauracjach na terenie całej Polski.

Tomek Noga

Tomek Noga

Specjalista ds. Win z 10 letnim doświadczeniem oraz Sommelier w Galicyjskiej Szkole Smaku w Krakowie. Od dwóch lat Kierownik Stoiska Alkohole w hali MAKRO w Warszawie, Odwiedził większość krajów europejskich produkujących wina, gdzie pogłębił wiedzę i zdobył doświadczenie.

Maciej Pieluch

Maciej Pieluch

Od 15 lat pracownik różnych działów związanych z gastronomią w Kompanii Piwowarskiej. Menedżer sprzedaży i Trener gastronomii, odpowiedzialny za podniesienie poziomu jakości serwowanego piwa w lokalach gastronomicznych na terenie całej Polski. Mistrz sztuki serwisowej w obszarze instalacji do rozlewu piwa, autor wielu innowacji w tej dziedzinie.

Tomasz Habdas

Tomasz Habdas

Z wykształcenia ekonomista, który już w trakcie studiów wiedział, że najbardziej interesują go liczby oraz funkcjonowanie firmy jako żywego organizmu. Karierę zawodową rozpoczął w korporacji ale po trzech latach pracy w centrali banku postanowił założyć własną firmę i tak rozpoczęła się jego przygoda z gastronomią, która trwa do dzisiaj. Przez ponad sześciu lat prowadził w Warszawie dwie klubokawiarnie. Dodatkowo w 2016 roku zapoczątkował projekt „Liczby na talerzu”- platformę do dzielenia się wiedzą z zakresu zarządzania lokalem gastronomicznym od strony przychodowej ale i kosztowej. Od 2017 roku „Liczby na talerzu” poszerzyły swój zakres o szkolenia, sesje warsztatowe i przede wszystkim, konsultacje indywidualne pomagające innym restauratorom w uporządkowaniu firmy. Zawsze powtarza, że każdy właściciel powinien znać swoje liczby, dlatego też duży nacisk w pracy kładzie na odpowiednie raportowanie oraz analizowanie wyników finansowych oraz wyciąganie z tego odpowiednich wniosków. Jego drugie życie to góry - od pieszych wycieczek, przez wspinaczkę aż po trekking wysokogórski. To w jaki sposób kształtują człowieka góry, również znajduje swój wydźwięk w pracy o czym często opowiada innym w trakcie prelekcji i spotkań motywacyjnych. Pasja rozwija i dodaje skrzydeł do działania.

Krystian Szymaniewicz

Krystian Szymaniewicz

Właściciel i Szef Kuchni w La Famiglia Ristorante & Pizzeria Rzeszów. Absolwent ITALIAN CHEF ACADEMY i Scuola Nazionale di Pizza w Rzymie. Pracował w rzymskich restauracji: „I Bufalini”, „Fluid”, „Mascalzone Romano”. Uczeń Daniele Garuby. Właściciel Restauracji „Angolo Dell Pizza” w Rzymie. Były Szef Kuchni „Ristorante Sicilia”, który współpracował z Magdą Gesler podczas Kuchennych Rewolucji innej restauracji w Rzeszowie. Autorytet kulinarny. Udziela konsultacji przy otwieraniu restauracji, tworzy receptury dla gastronomii i przemysłu spożywczego, przeprowadza pokazy kulinarne i szkolenia z zakresu kuchni włoskiej i polskiej. Kucharz i pasjonat kuchni włoskiej 7 lat prowadzący laboratorium gastronomiczne w Rzymie oraz 6 lat zarządzający laboratorium Gastronomicznym w Toscani. Założyciel Akademii Kulinarnej „ Buona Akademia Italiana”.

Paweł Trzaskowski

Paweł Trzaskowski

Kucharz, szef kuchni. Od 2006 roku związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce. Od niedawna także trener kulinarny, swoją pasją do kuchni i gotowania dzieli się jako Sushi Chef Paweł Trzaskowski. Finalista Mistrzostw Świata Sushi, World Sushi Cup Japan 2017, finalista Polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Seminarzysta kliku Certyfikatów World Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association. Posiada ,,czarny pas‘’sushi, Certyfikat Kuro-obi zdobyty w Tokyo. Łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi.

Trener Akademii Inspiracji Makro

Trener Akademii Inspiracji Makro

Nazwisko trenera prowadzącego warsztaty podamy wkrótce!

Jakub Steuermark

Jakub Steuermark

Swoją kulinarną przygodę formalnie rozpoczął na Florydzie, gdzie założył swoje Deli – bar z kanapkami, w którym wszystkie produkty były w naturalny sposób wędzone, duszone i długo gotowane. Stamtąd wyjechał do West Sussex w Anglii, gdzie objął stanowisko Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów, a następnie trafił do Londynu, gdzie razem z innymi szefami mógł współtworzyć Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera. Potem pracował jako Szef Kuchni w Hiszpanii w dwóch restauracjach. Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął swój własny projekt pod nazwą Masło i Szałwia. Kuchnia Kuby to kuchnia produktu, czyli gotowanie typu slow, beż żadnej, lub jedynie z krótką obróbką. Kuba wraz ze swoim projektem gotował na Targu Śniadaniowym, stworzył i wzbogacił menu kilku warszawskich restauracji, a następnie trafił do studiów kulinarnych, w których pracuje do dziś prowadząc otwarte szkolenia m.in. z kuchni hiszpańskiej, włoskiej czy technik kulinarnych. Przeprowadził ponad 250 różnych warsztatów zarówno po polsku jak i po angielsku. Od trzech lat jest gospodarzem kuchni w niedzielnym wydaniu programu Pytanie na Śniadanie na TVP2, gdzie gotuje zgodnie ideą Comfort food. Prowadził ponad 150 programów.

Tomasz Kuczkowski

Tomasz Kuczkowski

Jest kucharzem z wykształceniem gastronomicznym. Swój warsztat szlifował przez 14 lat w eleganckich hotelach w całej Polsce. W tym czasie założył własną firmę cateringową i zaczął pracę w roli trenera kulinarnego. Od tego momentu przeprowadził kilkadziesiąt warsztatów. Prywatnie jest miłośnikiem kuchni historycznej i Mazur, skąd czerpie wiele inspiracji kulinarnych.

Ewelina Łapińska

Ewelina Łapińska

Szefowa kuchni i współwłaścicielka restauracji z Białegostoku, finalistka siódmej edycji Top Chef z 2018 roku. Pasjonatka piekarnictwa. Jak sama mówi, traktuje zakwas do chleba jak żywą, momentami kapryśną istotę, o którą trzeba dobrze zadbać. Swoją karierę w gastronomii zaczęła w wieku 17 lat, przez ten czas odbywała staże i pracowała w różnych restauracjach w Białymstoku, Warszawie i prestiżowych restauracjach w Wielkiej Brytanii.

Leszek Szczepaniak

Leszek Szczepaniak

Restaurator - od pięciu lat prowadzi w Warszawie wielokrotnie nagradzaną restaurację specjalizującą się w kuchni francuskiej, w której na co dzień testuje nowe rozwiązania optymalizujące przebiegające procesy. Doświadczony manager mający w swoim portfolio prace dla największych firm gastronomicznych w Europie, otwieranie nowych punktów, przeprowadzanie procesów rebrandingu, prowadzenie fast-foodów, kawiarni butikowych i sieciowych oraz restauracji klasy Fine-Dining, dobrze czujący się we współpracy z cukierniami i firmami kateringowymi. Mentor prowadzący warsztaty i konsultacje dla innowacyjnych przedsiębiorstw w akceleratorze start-up’ów wspierającym nowe technologie w branży spożywczej.

Jarosław Deluga-Góra

Jarosław Deluga-Góra

Fotoreporter, dziennikarz i trener z 25-letnim doświadczeniem zawodowym, zdobytym w Polsce i USA. Jest twórcą programu szkoleń fotograficznych PhotoWalk i Biebrzańskich Spotkań Fotograficznych. Autor licznych artykułów i fotografii, zamieszczonych na łamach takich publikacji jak nowojorski Nowy Dziennik, Chicago Express Weekly Magazine, Tribune de Geneve, Women's Basketball czy IFS Magazine. Grand Master konkursu Canon Photography Masters, medalista konkursów International Library of Photography. W latach 2004-2006 osobisty fotograf Premierów Rządu: Marka Belki oraz Kazimierza Marcinkiewicza. Specjalizuje się w fotografii reportażowej i portretowej. Z zamiłowania fotografuje przyrodę i krajobraz.

Tomek Królikowski

Tomek Królikowski

Szef kuchni, trener i doradca kulinarny. Swoją przygodę z gotowaniem zaczynał w Mediolanie i w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce. Stąd po 5 latach wyjechał do Wielkiej Brytanii pracując, a następnie szefując w prestiżowych instytucjach publicznych takich jak Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz British Library. Po powrocie do kraju pełnił obowiązki szefa w znanym warszawskim bistro i koordynował otwarcie restauracji w Royal Wilanów. Na co dzień, poza gotowaniem i warsztatami pisze dla magazynu kulinarnego Kukbuk, współpracuje z 2 Programem TVP i prowadzi pokazy kulinarne na międzynarodowych targach.

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.