Paweł Serafin

Paweł Serafin

Szef Kuchni Akademii Inspiracji MAKRO swoją karierę zawodową rozpoczął w 2004 roku, a doświadczenie zdobywał w Londynie w takich restauracjach jak "Arancia", "Manicomio", "More" i "Zucca". Po powrocie do Polski przez kilka lat pracował jako szef kuchni w warszawskich restauracjach: "Freta 33", "Winny Garaż". "Winny Garaż" został wyróżniony w "Żółtym Przewodniku Gault & Millau 2016".

Silliker Polska

Silliker Polska

Jest jednym z wiodących dostawców szkoleń i usług edukacyjnych dla branży spożywczej. Bardzo dobrze rozumiemy wyzwania natychmiastowe i długoterminowe. Wykorzystujemy nasze wieloletnie doświadczenie w branży, które dodaje wartości naszym ofertom i dzielimy się wiedzą oraz doświadczeniem zdobytym dzięki współpracy z wiodącymi firmami w celu opracowania efektywnych programów.

Bernard Sitarski

Bernard Sitarski

Technik i organizator usług gastronomicznych, wykwalifikowany kelner. Ponad 30 lat doświadczenia w branży gastronomicznej, w tym 25 lat pracy w hotelu Marriott w Warszawie. Szkoleniowiec ( z otrzymanym świadectwem ) z zakresu „jakości serwisu dla gości” QCT (Quality Certified Trainer). Członek grupy przygotowawczej do szkolenia „ całkowitej jakości zarządzania” – TQM (Total Quality Management). Uczestnik grupy przygotowawczej do szkolenia „wracamy do podstaw serwisu” – Back to Basic – design team. Ekspert – wykładowca w ramach projektu „ Program szkolenia kadr dla rozwojuproduktów turystycznych II ” w zakresie gastronomii; „Obsługa Kelnerska – Catering”. Wykładowca i współtwórca projektów szkolenia kelnerów pod patronatem ośrodków zajmujących się kształceniem pracowników z branży gastronomicznej w Polsce. Pasjonat sztuki serwowania i doboru win. Współtwórca programów szkoleniowych w zakresie Kelner – Sommelier i realizator szkoleń pod patronatem Honorowym ,Hotelarskiego Centrum Szkoleniowego w Świecu.

Roman Stobnicki

Roman Stobnicki

Kelner, technolog żywienia, specjalista obsługi room-service. Absolwent Wyższej Szkoły Ekonomicznej (kierunek: turystyka i rekreacja) oraz Technikum Gastronomicznego. Zdobył długoletnie doświadczenie na stanowisku kelner w hotelach i restauracjach w Polsce i za granicą. Obecnie jest pracownikiem hotelu Marriott na stanowisku kelner room-service. Ukończył szereg kursów w zakresie obsługi gości oraz prowadzenia szkoleń. Uzyskał dyplom QCT (Quality Certified Trainer) w zawodzie-kelner. Szkoleniowiec wielu uczniów i praktykantów z zakresu obsługi gości.

Piotr Lorens

Piotr Lorens

Strateg, który zarządzał hotelami, oraz tworzył strategie i monitorował działalność różnych przedsiębiorstw gastronomicznych. Specjalizuje się w preopeningach i przeprowadzaniu audytów w organizacjach okołorestauracyjnych. Otworzył kilka restauracji, które świetnie prosperują. Jest właścicielem restobaru o tajemniczej nazwie 8My Kwadrat.

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski

Patrycja Siwiec z wykształcenia kulturoznawczyni, z zawodu dziennikarka. Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu Food Service, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Brała udział i relacjonowała międzynarodowe wydarzenia gastronomiczne: Madrid Fusion 2014-2017, The World’s 50 Best Restaurants, Obsession Food&Wine Festival. Przeprowadziła kilkadziesiąt wywiadów z topowymi szefami kuchni i restauratorami z całego świata. Zdobywała doświadczenie między innymi w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin) i El Celler de Can Roca w Hiszpanii (3* przewodnika Michelin). Poza tym pracowała w Polsce, Belgii, Islandii i Wielkiej Brytanii jako kelnerka, sommelierka (egzamin Wine & Spirits Education Trust zdany na poziomie Advanced), a także specjalistka od komunikacji i marketingu. Adam Pawłowski Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”. Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, szef sommelierów restauracji Ed Red, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin). Autor książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.

Anna Dębska

Anna Dębska

Redaktor naczelna www.GdzieZjesc.info® - jednego z największych przewodników po dobrych restauracjach w Polsce oraz współwłaściciel agencji AFMedia.pl. Od ponad 13 lat wspiera restauracje w poprawnym funkcjonowaniu, doradza w kwestiach jakości, poprawnej polityki marketingowej, czy relacji w załodze. Jako Audytor Restauracyjny rozwiązuje realne problemy i usprawnia pracę wielu miejsc wymagających poprawy, a jako Krytyk Kulinarny wskazuje miejsca, które jakością i smakiem zasługują na wyróżnienie i polecenie czytelnikom. Prowadzi szkolenia dla właścicieli i managerów restauracji, podczas których aktywnie wspiera ich w rozwiązywaniu napotkanych problemów, wskazuje najnowsze trendy oraz skuteczne rozwiązania zagadnień jakości obsługi, dań oraz sprawnego i skutecznego promowania restauracji. Ceniona specjalistka, często zapraszana do mediów, jako ekspert branży gastronomicznej.

Nestor Grojewski

Nestor Grojewski

Szef kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i na planach filmowych. Począwszy od Rome Cavalieri Waldorf Astoria, czy najlepszych restauracji przy Via Veneto, do studiów filmowych Cinecitta w Rzymie. Gotował dla Martina Scorsese i innych gwiazd na planach produkcji: „Gangi Nowego Jorku”, „Utalentowany Pan Ripley”, „Sen Nocy Letniej” czy „U571”. Od 2008 prowadzi restaurację CRU.DOP uznaną za najlepszą restaurację rybną w Rzymie. Swoją pasją do odkrywania nowych połączeń smaków dzieli się z innymi w swojej Akademii Kulinarnej w Rzymie. W latach 2015-2016 był wykładowcą w Szkole Hotelarskiej w Rzymie.

Michał Kępiński

Michał Kępiński

Szef kuchni, który swoje doświadczenie zdobywał między innymi w restauracji KOKS (1 gwiazdka Michelin, Wyspy Owcze) oraz Maaemo (3gwiazdki Michelin, Oslo). Od prawie 10 lat zajmuje się tematem fermentacji a jego kiszonki zostały docenione między innymi przez Sandora Katza (autor Sztuki Fermentacji) czy Michela Roux Jr (Le Gavroche, 2 gwiazdki Michelin). W swoim gotowaniu kieruje się ideą Zero Waste, czyli pełnym wykorzystaniem jadalnych części produktów. Entuzjasta kreatywnego podejścia do warzyw.

Michał Molenda

Michał Molenda

Ukończył legendarną szkołę Le Cordon Bleu na kierunku kucharskim i cukierniczym. Odbył staż z certyfikatem w Ritz Escoffier (*** Michelin). Wiele lat pracował i praktykował u boku znakomitych szefów kuchni, takich jak Gordon Ramsey, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth. Był Szefem Kuchni w Savoy Hotel London, a po powrocie do Polski został Szefem Kuchni w Rosevia Resort. Prowadził restaurację Kuchnia Otwarta oraz YEYE. Był wykładowcą w SGGW w Warszawie. Pisze felietony do polskiej prasy, cyklicznie występuje w roli kucharza prowadzącego w programie „Pytanie na śniadanie” oraz uczestniczy w polskich i zagranicznych debatach na temat kuchni polskiej.

Tomasz Deker

Tomasz Deker

Cukiernik z tytułem Mistrza Świata. Już jako dziecko wiedział, że jego pasją jest czekolada. Doradca w zakresie cukiernictwa i gastronomii, wykładowca w akademiach kulinarnych, szkoleniowiec w najlepszych restauracjach i zakładach cukierniczych. Ukończył szkołę cukierniczą, gdzie nauczył się podstaw swojego rzemiosła. Następnie zbierał szlify pod okiem mistrzów cukiernictwa w Belgijskiej Akademii Czekolady Barry Callebaut i Szkole Lenôtre pod Paryżem. Pracował również w renomowanych restauracjach takich jak: L’Amphitryon w Saint-Genis-Pouilly w Szwajcarii, Venecia w Sztokholmie czy Barbara Luijckx w Holandii. Jego rogalami i kultowymi już tortami orzechowymi zajadają się w Pałacu Prezydenckim.

Rafał Gajownik

Rafał Gajownik

Wybitny mistrz cukiernictwa i szef cukierni cenionych restauracji np. restauracji Belvedere. Pasjonat nowoczesnego cukiernictwa związany z zawodem od ponad 14 lat. W swoich deserach wykorzystuje różnego rodzaju niszowe owoce, warzywa i zioła. Inspiracje czerpie od wybitnych cukierników z całego świata, ze smaków z dzieciństwa i najlepszych książek cukierniczych. Prywatnie ulubionym ciastem Rafała Gajownika jest szarlotka z jabłkami. Ulubionymi produktami Rafała są: limonka, buraki, grzyby, pistacje, wanilia. Rafał Gajownik bierze udział w konkursach cukierniczych jak np. Best Pastry Chef, programach telewizyjnych, tworzy przepisy do popularnych gazet i magazynów. Znalazł się także wśród wybitnych cukierników, którzy tworzyli luksusowy album pt. „Wykwintne Desery Polskie”, wyróżniony nagrodą w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Paryżu.

Sylwia Bochowicz- Kubiak

Sylwia Bochowicz- Kubiak

Pierwsze kroki stawiała w jednej z warszawskich kawiarni sieciowych, gdzie zdobyła w 2006 roku tytuł wicemistrza baristów. Brała udział w kilku imprezach o randze regionalnej – zarówno jako uczestnik jak i sędzia. Ostatnie lata spędziła jako manager w jednej z warszawskich kawiarni w modnym Centrum Handlowym Złote Tarasy. Obecnie Sylwię można spotkać w sklepie firmowym jednej z warszawskich Palarni Kawy.

Mikołaj Nowak

Mikołaj Nowak

Reprezentant FBA na terenie Polski. Doświadczenie barmańskie zdobył w Polsce i USA. Prowadzi Cocktail System - największą w Polsce firmę organizującą i obsługującą bary na największych wydarzeniach w kraju. Instruktor i międzynarodowy sędzia barmański, pasjonat cocktaili.

Piotr Nogacki

Piotr Nogacki

Posiada rekomendację Wicedyrektora Departamentu Projektów Europejskich Doradztwa Gospodarczego DGA S.A. Na co dzień jest wykładowcą przedmiotów gastronomicznych i barmaństwa w Inowrocławiu. Prowadzi cieszące się dużą popularnością szkolenia w renomowanych hotelach i restauracjach na terenie całej Polski.

Tomek Noga

Tomek Noga

Specjalista ds. Win z 10 letnim doświadczeniem oraz Sommelier w Galicyjskiej Szkole Smaku w Krakowie. Od dwóch lat Kierownik Stoiska Alkohole w hali MAKRO w Warszawie, Odwiedził większość krajów europejskich produkujących wina, gdzie pogłębił wiedzę i zdobył doświadczenie.

Maciej Pieluch

Maciej Pieluch

Od 15 lat pracownik różnych działów związanych z gastronomią w Kompanii Piwowarskiej. Menedżer sprzedaży i Trener gastronomii, odpowiedzialny za podniesienie poziomu jakości serwowanego piwa w lokalach gastronomicznych na terenie całej Polski. Mistrz sztuki serwisowej w obszarze instalacji do rozlewu piwa, autor wielu innowacji w tej dziedzinie.

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.