Warsztat dla Barmanów - poziom podstawowy

Twoi goście chcą się świetnie bawić - a jak zabawa, to koniecznie przy kolorowych, oryginalnych drinkach, które urozmaicą im czas i zabawę w Twoim lokalu. Chcesz, żeby często wracali? Zaproponuj w swoim barze zaskakujące koktajle, którymi zaimponujesz najbardziej wymagającym gościom i wprawisz ich w dobry nastrój. Shaker, kilka rodzajów alkoholi, soki, owoce lub warzywa - i wyczarujesz przebojowe smaki, które rozkręcą każdą imprezę.

Chcesz dowiedzieć się, jak to robić? Przyjdź na warsztaty barmańskie do Akademii Inspiracji!

W programie warsztatu:

  • sylwetka osoby pracującej za barem oraz współczesne oczekiwania wobec barmana.
  • miksologia napojów mieszanych
  • czytanie i budowanie formuł miksologicznych
  • podział i charakterystyka napojów
  • składniki napojów mieszanych
  • charakterystyka wybranych, najpopularniejszych cocktaili
  • ciekawostki dotyczące napojów
  • miary barowe oraz inne wykorzystywane w zawodzie barmana

Warsztaty praktyczne:

  • wykorzystanie podstawowego sprzętu barmańskiego
  • organizacja i technika pracy za barem
  • technika obsługi gościa
  • techniki miksowania napojów (budowanie, stirowanie, szejkerowanie, muddlerowanie, utrzepywanie)
  • wszyscy uczestnicy mają okazje przygotować napój wykorzystując kombinację technik

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Warsztat dla Barmanów - poziom zaawansowany

Twoi goście chcą się świetnie bawić - a jak zabawa, to koniecznie przy kolorowych, oryginalnych drinkach, które urozmaicą im czas i zabawę w Twoim lokalu. Chcesz, żeby często wracali? Zaproponuj w swoim barze zaskakujące koktajle, którymi zaimponujesz najbardziej wymagającym gościom i wprawisz ich w dobry nastrój. Shaker, kilka rodzajów alkoholi, soki, owoce lub warzywa - i wyczarujesz przebojowe smaki, które rozkręcą każdą imprezę.

Chcesz dowiedzieć się, jak to robić? Przyjdź na warsztaty barmańskie do Akademii Inspiracji!

W programie warsztatu:

  • typy barów i profile sprzedaży w barach
  • szkło barowe (najpopularniejsze szkło oraz niestandardowe formy podawania)
  • karta menu (klasyczne kolejności umieszczania produktów w karcie oraz nietypowe karty)
  • obliczanie beverage costu, marży, narzutu
  • macierz BCG - jak ją wykorzystujemy w praktyce

Warsztaty praktyczne:

  • urządzenia techniczne w barze
  • techniki miksowania - krótkie przypomnienie oraz techniki zwiększające sprzedaż
  • przygotowanie drinków: z Martini (księcia cocktaili - historia i wszelkie odmiany), Old fashined - drink wyjątkowy z bogatą historią, Collins (różne odmiany), Mojito (różne odmiany), deserowe coffee drink
  • omówienie i przykłady formy dekorowania (od powściągliwych do karaibskich)
  • ciekawe historie barowe

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Serwis Kelnerski

Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy to, czy klienci odwiedzą Twoją restaurację ponownie. Zapraszamy na warsztaty dla adeptów sztuki kelnerskiej.

W programie warsztatów:

  • predyspozycje zawodowe
  • rodzaje serwisów: niemiecki, tzw. talerzowy (amerykański)
  • techniki pracy kelnera w tym min. przygotowanie zastawy stołowej do podawania dań i napojów, codzienne prace przygotowawcze jak: nakrywanie stołów obrusami - formowanie krawatów,
  • nakrycia w restauracjach hotelowych, nakrycia proste i rozszerzone
  • ogólne zasady serwowania w tym: kierunki i kolejność obsługi czy kolejność serwowania dań i napojów  
  • metody pracy

A w  praktyce:

  • scenki symulacyjne
  • ćwiczenia grupowe
  • burza mózgów
  • dyskusja moderowana
  • prezentacje trenerskie i prezentacje uczestników
  • sesja pytań i odpowiedzi

     

Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

HACCP dla Firm Gastronomicznych

HACCP to system mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością. To określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń a także ustalenie działań korygujących.

Na naszych warsztatach Trenerzy firmy SIliker Polska (Grupa Merieux) spróbują jak najprościej wyjaśnić definicje, zasady czy procedury obowiązujące przy HACCP. Są specjalistami w tej dziedzinie i odpowiedzą na każde Twoje pytanie

W programie warsztatu::

  • system HACCP
  • zasady​ GHP (Dobra Praktyka Higieniczna)/GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna)
  • higiena miejsca pracy (czystość sprzętu/mycie i dezynfekcja)
  • magazynowanie (chłodnia, magazyn suchy, magazyn opakowań)
  • produkcja/sprzedaż, ciąg chłodniczy, jakość produktu/zgodność ze specyfikacją
  • produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego i inne odpady
  • dokumentacja GHP/GMP/HACCP
  • nadzór nad stanem technicznym pomieszczeń i urządzeń
  • zabezpieczenie przed szkodnikami
  • badania wody

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Dwudniowy Warsztat Kelnerski z Nauką Flambirowania - Certyfikat Stowarzyszenia Kelnerów Polskich

Kurs Kelnerski z profesjonalnej obsługi gościa z elementami serwisu specjalnego, prowadzony przez Trenerów Stowarzyszenia Kelnerów Polskich - Bernarda Sitarskiego i Romana Stobnickiego.

Skierowany do kelnerów pracujących już w zawodzie, poszerzających wiedzę z obsługi specjalnej.Teoria poparta ćwiczeniami po każdym bloku tematycznym. Uczestnik po zakończeniu kursu otrzymuje Dyplom uczestnictwa. Po zdaniu egzaminu, może otrzymać CERTYFIKAT Stowarzyszenia Kelnerów Polskich.

Program pierwszego dnia (w godz.10.00-17.00):

  • kelner  - charakterystyka zawodu
  • czynności przygotowujące salę konsumpcyjną do przyjęcia gości - mise en place
  • istotne elementy związane z obsługą konsumenta
  • metody obsługi, rodzaje serwisów ( w tym serwis niemiecki, francuski, angielski i pozostałe)
  • technika serwowania potraw i napojów
  • charakterystyka napojów i ich rola
  • rola i znaczenie wina w zakładach gastronomicznych

        Program drugiego dnia (w godz.8.00-16.00):

  • sugestywna sprzedaż i jej praktyczne zastosowanie
  • rozwiązywanie sytuacji problemowych w miejscu pracy
  • serwis francuski
  • serwis angielski
  • serwis specjalny (w tym filetowanie ananasa przed gościem, flambirowanie polędwicy, przygotowanie i flambirowanie bananów)

W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Zarządzanie Kosztem w Gastronomii dla początkujących.

Warsztat, dzięki któremu będziesz w stanie efektywniej zarządzać biznesem gastronomicznym, aby osiągnąć jeszcze lepsze wyniki w tym co robisz.

Na naszym warsztacie odpowiadamy na wiele pytań, a  najszerzej na kluczowe z nich: Jak liczyć żeby się nie przeliczyć?

Spotkanie dedykowane dla:

• inwestorów
• managerów, którzy planują otwarcie lokalu gastronomicznego lub już zarządzają firmą
• przyszłych managerów
• oraz tych, tych którą ambicją jest wiedzieć więcej o biznesie gastronomicznym
 
Program warsztatu:
  • organizacja wewnętrzna w firmie
  • rodzaje Kosztów
  • food cost & beverage cost
  • optymalizacja Kosztów
  • nadużycia

Zapraszamy do wspólnej dyskusji o tym jak liczyć food cost, analizować wyniki, optymalizować koszty. 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Smoothie i Letnie Koktajle Bezalkoholowe

Wiosna i lato już coraz bliżej. A jak wiosna, to będzie ciepło i zielono.

Przygotuj dla swoich klientów propozycje koktajli bezalkoholowych, które ugaszą ich pragnienie w upalne dni. A może zdrowe i pożywne smothie, które dodaje mnóstwo energii, wigoru, witamin i minerałów?

Coraz większą uwagę zwracamy na to co pijemy. Chcemy, żeby były to zdrowe napoje, a smoothie stanowi doskonałą odpowiedź dla Ciebie i Twoich gości, którzy już nawet z samego rana będą do Ciebie wpadać po tą bombę witaminową, która da im zastrzyk energii na cały dzień. Jeżeli nie masz jeszcze w swoim lokalu Zielonej Karty to właśnie u nas dowiesz się jak ją stworzyć, jakie połączenia owoców i warzyw są najbardziej popularne i najzdrowsze oraz jak możesz zadziwić swoich gości. Powiemy czy do smoothie używamy przypraw i czego należy unikać.

Podczas naszych warsztatów dowiesz jak przygotować wyśmienity koktajl, po który Twoi goście będą wracać do Twojego lokalu, aby orzeźwić się w ciepły, letni wieczór.

Zainspirujemy Cię jak również jak przygotować napoje, żeby cieszyły też oko Twojego gościa.

 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

 

Przyjdź do nas koniecznie!

Warsztat Baristyczny Kawy na Lato

Kawa to nie tylko ziarna i parzony z nich napój. Kawa to zapach, niepowtarzalny smak i aromat zatrzymanej w biegu chwili. Chcesz, aby to poczuli Twoi klienci?

Podczas letnich upałów zaserwuj gościom coś podwójnie orzeźwiającego i pobudzającego! Uzupełnij menu o produkty sezonowe w postaci kaw na zimno, mrożonych, shake, smoothies.

Na warsztatach przypomnimy zasady przygotowania prawidłowego espresso, które jest główna bazą pod kawy mrożone i lodowe. Będziemy kawy wzbogacać  o lody, syropy, herbatniki, ciasteczka, chałwy, owoce i nie tylko…. A wszystko łączyć, miksować i tworzyć zachwycające letnie smaki.

Zapraszamy na warsztaty, prowadzone przez Baristkę, która kocha wszystko co z kawą związane, a swoją pracę wykonuje z pasją, którą szczodrze dzieli się z uczestnikami.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

  •  

Marketing Restauracji

Prowadzisz lub planujesz wkrótce otworzyć restaurację? Czy wiesz, jak wiele czynników ma wpływ na wizytę gościa w Twojej restauracji, zanim skusisz go smacznym daniem? Czy potrafisz stworzyć sprytne menu, które zwiększy sprzedaż? Dlaczego istotne jest spersonalizowanie obowiązków z zakresu promocji restauracji? Czy Facebook to tylko niewinna przestrzeń do publikacji przypadkowych wpisów? Ile gałęzi ma słowo marketing? Czy wiesz, jak je wykorzystać by zwiększyć liczbę gości w swojej restauracji?

Odpowiedzi na te pytania oraz mnóstwo praktycznych rozwiązań przygotowaliśmy dla Ciebie podczas warsztatu „Marketing Restauracyjny”prowadzonego przez Annę Dębską – specjalistę z zakresu poprawnej polityki marketingowej restauracji. Dowiedz się czym jest skuteczna promocja i w jaki sposób prowadzić działania marketingowe, aby Twój lokal stał się miejscem pełnym gości.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Gotuję Nie Marnuję, czyli Kuchnia Zero Waste

Na  warsztatach dowiesz się jak korzystać z produktów sezonowych i lokalnych, jak w pełni i oszczędnie je wykorzystać i co zrobić z wodą po ryżu. Kreatywne rozwiązania na potrawy, w okresie zimowo-wiosennym, gdy wydaje nam się, że mamy niewielki wybór świeżych owoców i warzyw. Każdemu z nas zdarza się kupić za dużo: wyrzucić, przeszacować potrzeby restauracji. Marnowanie jedzenia oraz ogólnie pojęty konsumpcjonizm to plagi wielkich cywilizacji naszych czasów. Na szczęście coraz częściej pochylamy się nad tym problemem i szukamy rozwiązań, które pozwolą nam jak najmniej marnować, a jak najwięcej wykorzystać. Jeśli chcecie wprowadzić dobre nawyki w swojej restauracji, zapraszamy na warsztaty z ideą Zero Waste.

Niech dobra zmiana rozpocznie się z nowym rokiem.   

Przykładowe receptury  (mogą ulec modyfikacji ze względu na dostępność produktów w Hali MAKRO):

  • kotleciki warzywne a’la kofta / demi warzywny
  • nachosy warzywne / salsą z przejrzalych pomidorów
  • zupa z natki pietruszki / chips parmezanowy
  • gołąbki z pulled pork / czosnek confit / wywar
  • pralina z czerstwego chleba

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Liczby na Talerzu - Zarządzanie Finansami Lokalu

Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu.

Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny.

W trakcie warsztatu dowiesz się:

  • rola właściciela w zarządzaniu finansami lokalu
  • dlaczego księgowość w gastronomii to za mało
  • jakie obszary działalności twojej restauracji należy raportować i jak przeprowadzać analizę
  • jak wyliczyć obrót minimalny, oczekiwany i satysfakcjonujący uwzględniając środowisko w jakim działa twój lokal
  • jak określić udział poszczególnych kosztów w obrocie i dlaczego analiza tej struktury jest bardzo istotna
  • które koszty w twojej restauracji są stałe, a które zmienne biorąc pod uwagę długi okres; dowiesz się jak unormować koszty zmienne i nadać im stały charakter
  • szczegółowo przeanalizować koszt zatowarowania, jak kontrolować go w długim okresie i jakie czynniki mogą wpływać na jego zmiany
  • jak negocjować lepsze warunki z dostawcami w oparciu o historię zakupów
  • jak liczyć i kontrolować food cost oraz beverage cost
  • poznasz przykłady z rynku mówiące o tym jak analiza strony kosztowej może wpływać na zarządzanie restauracją
  • przeanalizujesz problemy prawdziwych restauracji i poznasz rozwiązania, które pozwoliły na większa kontrolę kosztów w lokalu

Sushi - poziom 1

Podczas warsztatu nasz Sushi Chef przybliży Ci:

  • historię sushi /zarys
  • jak przygotowywać ryż do sushi
  • narzędzia i przybory wykorzystywane w przygotowaniu sushi
  • wybór ryb i owoców morza – obróbka, przechowywanie, metody przyprawiania
  • główne składniki oraz pozostałe dodatki do sushi
  • jak dekorować sushi
  • przygotowywanie różnych form sushi – nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki
  • krojenie i prezentację sushi
  • wstęp do krojenia i aranżacji sashimi

W menu:

  • Maki zushi (futomaki, uramaki, hosomaki):  łosoś / tuńczyk / warzywa
  • Nigiri: łosoś / tuńczyk / okoń morski / krewetka  węgorz / przegrzebek.
  • Sashimi moriawase:  selekcja ryb i owoców morza.
  • Tatar: łosoś / jajo przepiórcze / ikura.
  • Maguro no tataki. Tuńczyk, imbir, dymka, sos sojowy.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Desery Restauracyjne Level 2 Rafał Gajownik

Warsztat prowadzony przez pasjonata i mistrza cukiernictwa Rafała Gajownika. Na warsztacie, pod okiem trenera, samodzielnie przygotujesz trzy desery restauracyjne.

Przykładowe receptury:

  • tarta z truskawkami i angosturą /piana ze szczawiu /sorbet z rabarabaru /granita owocowa  
  • gotowany rabarbar/ mus z białej czekolady/ sorbet z maślanki 
  • tarta jabłkowa ,,Granny Smith”/ sorbet jabłkowy z białym bzem /seler naciowy /crumeble jogurtowe 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Paris Brest, Ptysie, Eklery - Ciasta Parzone wg Rafała Gajownika

Warsztat prowadzony przez pasjonata i mistrza cukiernictwa Rafała Gajownika. Na warsztacie, pod okiem trenera, samodzielnie przygotujesz cztery propozycje deserów.

Przykładowe receptury:

  • ptyś z  kremem z biała czekoladą z limonką  /galaretka truskawkowo-rabarbarowa 
  • eklerek z kremem czekoladowym patisiere 
  • Paris Brest z kremem orzechowym 
  • Saint Honoré z chantilly waniliowym  i gruszką

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Ciasta Pieczone i Tarty z Letnimi Owocami wg Rafała Gajownika

Warsztat prowadzony przez pasjonata i mistrza cukiernictwa Rafała Gajownika. Na warsztacie, pod okiem trenera, samodzielnie przygotujesz cztery propozycje wysmienitych ciast.

Przykładowe receptury:

  • tarta czekoladowo-kawowa /kremem migdałowo-tymiankowym i śliwką 
  • tarta bazyliowo-kokosowa z truskawkami 
  • ciasto jogurtowe z cytryną, czarnym bzem i czereśniami 
  • New York chesccake z jagodami 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

 

Bezy wg Rafała Gajownika

Warsztat prowadzony przez pasjonata i mistrza cukiernictwa Rafała Gajownika. Na warsztacie, pod okiem trenera, samodzielnie przygotujesz cztery propozycje słodkich deserów.

Przykładowe receptury:

  • beza szwajcarska z lemon curd z bergamotką i malinami i różą
  • Beza Pavlova z kokosem / galaretką malibu i ananasem 
  • kawowy tort bezowy z czereśniami 
  • czarna szwarwaldzka Beza Pavlova z wiśniami i czekoladą

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Street Food Azja

Street Food to szeroko pojęte formy spożywania jedzenia na ulicach. Dania tego typu przyrządzane są szybko i są bardzo smaczne, przygotowywane ze świeżych produktów. W menu znajdziemy potrawy dla każdego smakosza: od różnorodnych sałatek po elementy opiekane w głębokim tłuszczu, mieszane makarony oraz soczyste kanapki. W każdym zakątku Azji smakuje ono inaczej i przygotowywane jest ze składników typowych dla danego regionu.

Na warsztacie zrobimy mix smaków z Tajlandii, Kambodży oraz Japonii.

W menu:

  • pad thai
  • ryż z ostrym sosem i wieprzowiną
  • ramen
  • bułka z mięsem w chińskim stylu

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Hiszpańskie Tapas

To właśnie w Hiszpanii króluje tapas!

Bez względu na to, w jakim regionie jesteśmy i na jakie produkty trafimy, mamy możliwość spróbowania ich w formie tapas. Mogą być podawane na ciepło lub na zimno i przyjmować różne formy, od prostych przekąsek po bardziej skomplikowane dania. Przyrządza się je z rozmaitych składników: warzyw, mięs, owoców morza, jajek. Od prostych andaluzyjskich oliwek czy iberyjskiego jamon (szynka ze świni iberyjskiej karmionej żołędziami ) po ekskluzywne tapas z truflami.

Tapas zachęca do dzielenia się nim z innymi ludźmi.

Wspólnie przygotujemy tapas na wiele sposobów: od krokietów po ziemniaki i ryby, a nawet ośmiornice. Opowiemy o przyprawach i historii potraw oraz jak w prosty sposób przygotować różnorodne tapasowe uczy pełne dan mięsnych, rybnych oraz warzywnych.

Viva Espania :)

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Octy w Naszym życiu

Warto przypomnieć, że ocet towarzyszy nam od 5 tysięcy lat i wynaleziony został przez babilonczykow. Otrzymywany był z  wina daktylowego. Przez całe tysiąclecia był jednym z najpopularniejszych napojów, zaliczano go do najważniejszych środków medycznych i był szeroko wykorzystywany w kuchni oraz kosmetyce. Obecnie używany jest w  kuchniach na całym świecie. Nasze babcie używały go codziennie nie tylko do gotowania.

Przedstawimy wiele historii związanych z octami ale przede wszystkim pokażemy tajniki Wykorzystania ich w naszych daniach, nie tylko wytrawnych. Zaczniemy od octów z całego świata: od ryżowego po słodowy, kwasowy, winny czy owocowy. Następnie przyrządzimy dania z octami oraz na ich bazie, spróbujesz jak niecodzienne mogą smakować dania doprawione tym zdrowym, a niedocenianym produktem.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Turcja Pełna Smaków

Niesamowity kraj leżący na dwóch kontynentach. Jeszcze w Europie i już w Azji, a jedzenie tak egzotyczne i smaczne, ze wraca się tam regularnie,  chodź na chwilę. Turcją to nie tylko kebab chodź tam jest go nawet 20 rodzajów. To także świeże ryby, pyszny chleb, cudowne meze, pyszne sałatki i dania mięsne - a to tylko szczypta różnorodności tureckich specjałów.

Spróbować  Turcji możesz na naszych warsztatach, na których wspólnie przeniesiemy się do tureckiej restauracji pełnej smaków i aromatycznych przypraw.

Przykładowe menu :

  • meze - paklican emze- specjalna pasta z bakłażana z orzechami , havuc emze- pasta marchewkowa ,
  • Börek - turecki borek z szpinakiem i serem typu feta
  • Mercimek corbasi - aromatyczna zupa z czerwonej soczewicy
  • Adana Beyti- danie mięsne pochodzące z regionu Adana, przyprawione tureckimi przyprawami z super sosem pomidorowy :)
  • Cigara Börek ve seker - deser w kształcie „papierosa” nadziany masą chałwową

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Kuchnia Ligurii według Nestora Grojewskiego

Włochy na talerzu w wersji Szefa Kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i na planach filmowych. Począwszy od Rome Cavalieri Waldorf Astoria, czy najlepszych restauracji przy Via Veneto, do studiów filmowych Cinecitta w Rzymie. Od 2008 prowadzi restaurację CRU.DOP uznaną za najlepszą restaurację rybną w Rzymie.

Na tym warsztacie poznamy kuchnię regionu Liguria, a w menu:

  • Pasta al pesto genovese
  • Cappon magro
  • Coniglio a'la ligure con olive e pinoli
  • Torta pasqualina
  • Latte fritto dolce genovese

    Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

    Serdecznie zapraszamy!

     

Kuchnia Lazio według Nestora Grojewskiego

Włochy na talerzu w wersji Szefa Kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i na planach filmowych. Począwszy od Rome Cavalieri Waldorf Astoria, czy najlepszych restauracji przy Via Veneto, do studiów filmowych Cinecitta w Rzymie. Od 2008 prowadzi restaurację CRU.DOP uznaną za najlepszą restaurację rybną w Rzymie.

Na tym warsztacie poznamy kuchnię regionu Lazio, a w menu:

  • gnocchi a’la romana
  • spaghetti a’la carbonara
  • spaghetti a’la amatriciana
  • spaghetti a’la amatriciana
  • pasta a’la gricia
  • panzanella romana

    Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

    Serdecznie zapraszamy!

Kuchnia Sycylii według Nestora Grojewskiego

Włochy na talerzu w wersji Szefa Kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i na planach filmowych. Począwszy od Rome Cavalieri Waldorf Astoria, czy najlepszych restauracji przy Via Veneto, do studiów filmowych Cinecitta w Rzymie. Od 2008 prowadzi restaurację CRU.DOP uznaną za najlepszą restaurację rybną w Rzymie.

Na tym warsztacie poznamy kuchnię regionu Sycilii, a w menu:

  • Arancini di riso
  • Panelle fritte
  • Pasta al forno
  • Caponata siciliana
  • Pasta alla norma

    Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

    Serdecznie zapraszamy!

     

Warsztat Piekarniczy Tomasza Dekera

Warsztat prowadzony przez cukiernika z tytułem Mistrza Świata oraz pasjonata piekarnictwa Tomasza Dekera. Podczas warsztatu trener pokaże Ci swoje najlepsze pomysły na pyszne pieczywo.

Samodzielnie przygotujesz:

  • brioche maślaną
  • fugase z oliwkami i suszonymi pomidorami
  • foccacia z dodatkami
  • pain au levian (chleb pszenny na zakwasie)

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.