Wojtek Harapkiewicz w Akademii Inspiracji Makro po raz kolejny udowodni, że dziczyzna nie jest tak trudna do okiełznania, jak mogłby się wydawać. Podczas warsztatu dedykowanego Kucharzom i Szefom Kuchni nasz trener pokaże nowoczesne formy przygotowywania dziczyzny, opowie o zasadach stosowania technik kulinarnych przy tego rodzaju mięsie i scharakteryzuje produkty, których uzyjemy podczas wspólnego gotowania.
Na warsztacie samodzielnie przygotujesz:
- tatar z jelenia z kiszonkami
- rilettte z dziczyzny z karmelizowanymi owocami
- sałatkę z confitowanym dzikiem
- carpaccio z ligawy
- sosy do dziczyzny
Ponadto dowiesz się:
- jakie są zasady smażenia steków i combrów
- czy marynować lub nie marynować dziczyzny
- jakie są zasady slow cooking dla dziczyzny
- jak serwować przystawki z dziczyzną
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00.
Serdecznie zapraszamy!
Na chwilę obecną nie mamy terminów na te warsztaty.
Dania przygotowywane na warsztatach oparte są na tradycyjnych recepturach jednak serwowane w sposób nowoczesny. Przedstawiamy techniki filetowania oraz możliwości zastosowania ryb i owoców morza w mniej konwencjonalnych technikach gotowania jak np.: w niskich temperaturach, confit, mi-cuit czy klasyczne grillowanie. Przygotowujemy dania kuchni regionalnych np. basenu Morza Śródziemnego, Europy Środkowej, Skandynawii oraz klasyczne receptury z Francji czy Włochy. Podpowiadamy również jak ze smakiem wplatać elementy orientalne do dań kuchni europejskiej.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie:
Przykładowe propozycje połączeń (mogą ulec modyfikacji ze względu na dostępność produktów w Hali MAKRO):
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00
Serdecznie zapraszamy!
Klimat francuskiej kafeterii w Twoim menu? Dlaczego nie? Z nami to łatwe! Na naszych warsztatach z deserów francuskich dowiesz się jak je wykonać, wykonasz je sam a receptury zabierzesz ze sobą. Pyszności z rodzaju: bezy, tarty, sernika, petit fours, millefeuille są w zasięgu i wcale nie takie trudne do zrobienia jakby mogło się wydawać. Receptury deserów bazują na produktach dostępnych w halach Makro.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie:
Przykładowe propozycje dań:
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00
Serdecznie zapraszamy!
Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie przygotujesz:
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00 w cenie warsztatu przerwa kawowa
Serdecznie zapraszamy!