Notice: Undefined index: MAKRO in /home/akademia/prod/releases/70/src/TrainingBundle/Controller/TrainingController.php on line 132
Warsztaty - Akademia Inspiracji MAKRO

Paris Brest, Ptysie, Eklery - Ciasta Parzone wg Rafała Gajownika

Warsztat prowadzony przez pasjonata i mistrza cukiernictwa Rafała Gajownika. Na warsztacie, pod okiem trenera, samodzielnie przygotujesz cztery propozycje deserów.

Przykładowe receptury:

  • ptyś z  kremem z biała czekoladą z limonką  /galaretka truskawkowo-rabarbarowa 
  • eklerek z kremem czekoladowym patisiere 
  • Paris Brest z kremem orzechowym 
  • Saint Honoré z chantilly waniliowym  i gruszką

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Ciasta Pieczone i Tarty z Letnimi Owocami wg Rafała Gajownika

Warsztat prowadzony przez pasjonata i mistrza cukiernictwa Rafała Gajownika. Na warsztacie, pod okiem trenera, samodzielnie przygotujesz cztery propozycje wysmienitych ciast.

Przykładowe receptury:

  • tarta czekoladowo-kawowa /kremem migdałowo-tymiankowym i śliwką 
  • tarta bazyliowo-kokosowa z truskawkami 
  • ciasto jogurtowe z cytryną, czarnym bzem i czereśniami 
  • New York chesccake z jagodami 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

 

Bezy wg Rafała Gajownika

Warsztat prowadzony przez pasjonata i mistrza cukiernictwa Rafała Gajownika. Na warsztacie, pod okiem trenera, samodzielnie przygotujesz cztery propozycje słodkich deserów.

Przykładowe receptury:

  • beza szwajcarska z lemon curd z bergamotką i malinami i różą
  • Beza Pavlova z kokosem / galaretką malibu i ananasem 
  • kawowy tort bezowy z czereśniami 
  • czarna szwarwaldzka Beza Pavlova z wiśniami i czekoladą

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Kuchnia Sycylii według Nestora Grojewskiego

Włochy na talerzu w wersji Szefa Kuchni z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i na planach filmowych. Począwszy od Rome Cavalieri Waldorf Astoria, czy najlepszych restauracji przy Via Veneto, do studiów filmowych Cinecitta w Rzymie. Od 2008 prowadzi restaurację CRU.DOP uznaną za najlepszą restaurację rybną w Rzymie.

Na tym warsztacie poznamy kuchnię regionu Sycilii, a w menu:

  • Arancini di riso
  • Panelle fritte
  • Pasta al forno
  • Caponata siciliana
  • Pasta alla norma

    Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

    Serdecznie zapraszamy!

     

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.