Dziczyzna wg Wojtka Harapkiewicza

Wojtek Harapkiewicz w Akademii Inspiracji Makro po raz kolejny udowodni, że dziczyzna nie jest tak trudna do okiełznania, jak mogłby się wydawać. Podczas warsztatu dedykowanego Kucharzom i Szefom Kuchni nasz trener pokaże nowoczesne formy przygotowywania dziczyzny, opowie o zasadach stosowania technik kulinarnych przy tego rodzaju mięsie i scharakteryzuje produkty, których uzyjemy podczas wspólnego gotowania.

Na warsztacie samodzielnie przygotujesz:

- tatar z jelenia z kiszonkami 
- rilettte z dziczyzny z karmelizowanymi owocami 
- sałatkę z confitowanym dzikiem
- carpaccio z ligawy
- sosy do dziczyzny

Ponadto dowiesz się:

- jakie są zasady smażenia steków i combrów
- czy marynować lub nie marynować dziczyzny
- jakie są zasady slow cooking dla dziczyzny
- jak serwować przystawki z dziczyzną

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. 

Serdecznie zapraszamy!

Jesienne smaki z Jaśkiem Kuroniem

Jasiek Kuroń zaprasza do wspólnego gotowania dań, które czerpią to co najlepsze ze smaków jesieni. Potrawy, które tego dnia przygotujemy będą nie tylko smaczne, ale zaskakujące jak jesienna pogoda. W przygotowanych recepturach Jasiek sięgnął do inspiracji kuchnią polską, brytyjską i francuską oraz wspomnień z dzieciństwa i babcinego stołu. W trakcie warsztatów uczestnicy dostaną nie tylko pakiet receptur, ale sporą dawkę wiedzy o produktach oraz tajnikach, jak komponować i łączyć jesienne smaki.

Podczas spotkania samodzielnie przygotujesz:

  • Carpaccio z buraka z emulsją i szarym masłem 
  • Cock a leekie
  • Ragout z polędwiczki, jabłka, dyni i estragonu
  • Chowder dyniowo - rybny
  • Ciasto jabłkowo - korzenne

Warsztat trwa w godz. 10-15, w cenie przerwa kawowa.

Serdecznie zapraszamy!

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.