Niewinne Spotkanie z Winem

Uwielbiasz wina, ale zawsze zastanawiasz się jakie wybrać? Z nami to będzie bajecznie proste. Wprowadzimy Cię w najskrytsze tajniki sommelierów.
Poznasz sekrety mistrzów winiarstwa oraz właściwego doboru win do potraw.

Warsztaty będą wzbogacone o degustację wykwintnych win oraz aromatycznych serów.

Masz szansę dowiedzieć się wszystkiego o:

  • paringu win, klasyfikacji i podziałach, produkcji win
  • serwowaniu i świadomym łączeniu wina z potrawą
  • właściwym degustowaniu i przechowywaniu wina
  • nowościach w winiarstwie (wina niebieskie, wina z brokatem)
  • nowych trendach – o winach BIO i bezalkoholowych

Warsztat trwa w godz. 18:00-21:00

Serdecznie zapraszamy!

Warsztat Urodzinowy Liczby na Talerzu Liczby na Talerzu - Zarządzanie Finansami Lokalu

Każdy właściciel czy też menadżer lokalu gastronomicznego powinien znać swoje liczby. Powinien wiedzieć co o jego restauracji mówią cyfry i twarde dane. Taka analiza w oparciu o raporty z działalności firmy, pozwala na bardziej efektywne zarządzanie, trafniejsze wnioski a w efekcie lepsze decyzje rzutujące na funkcjonowanie lokalu. Analiza finansowa nie kończy się na pracy księgowej i wyliczeniu podatków. To bardziej złożony i bardziej szczegółowy proces, ale przy wykorzystaniu odpowiednich narzędzi, staje się czytelny, prosty w zastosowaniu a przede wszystkim niezbędny przy dalszym planowaniu.

Warsztat dedykowany jest: właścicielom restauracji, menadżerom oraz osobom chcącym założyć lokal gastronomiczny.

W trakcie warsztatu dowiesz się:

  • rola właściciela w zarządzaniu finansami lokalu
  • dlaczego księgowość w gastronomii to za mało
  • jakie obszary działalności twojej restauracji należy raportować i jak przeprowadzać analizę
  • jak wyliczyć obrót minimalny, oczekiwany i satysfakcjonujący uwzględniając środowisko w jakim działa twój lokal
  • jak określić udział poszczególnych kosztów w obrocie i dlaczego analiza tej struktury jest bardzo istotna
  • które koszty w twojej restauracji są stałe, a które zmienne biorąc pod uwagę długi okres; dowiesz się jak unormować koszty zmienne i nadać im stały charakter
  • szczegółowo przeanalizować koszt zatowarowania, jak kontrolować go w długim okresie i jakie czynniki mogą wpływać na jego zmiany
  • jak negocjować lepsze warunki z dostawcami w oparciu o historię zakupów
  • jak liczyć i kontrolować food cost oraz beverage cost
  • poznasz przykłady z rynku mówiące o tym jak analiza strony kosztowej może wpływać na zarządzanie restauracją
  • przeanalizujesz problemy prawdziwych restauracji i poznasz rozwiązania, które pozwoliły na większa kontrolę kosztów w lokalu

Szefowie od Kuchni - Słoneczna Italia na Talerzu Krsytiana Szymaniewicza

Włochy na talerzu w wersji Szefa Kuchni z 17-letnim doświadczeniem, które zdobywał między innymi w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach. Absolwenta  Italian Chef Academy i Scuola Nazionale di Pizza w Rzymie. Kucharza słynnych rzymskich restauracji: I Bufalini, Fluid, Mascalzone Romano. Ucznia samego Daniele Garuby i właściciela Restauracji Angolo Dell Pizza w Rzymie. Obecnie szefa kuchni  w La Famiglia Ristorante & Pizzeria Rzeszów oraz kucharza , trenera  oraz właścicieal Buona Akademia Italiana Sp z o.o.

W menu potrawy z trzech wyjątkowych miejsc we Włoszech:

  • przystawka:  Pancarella- Amalfi
  • zupa rybna:   Qugana - Rzym
  • Danie: Dorada All Cartocio - Sycylia

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

 

 

 

 

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.