Jest jednym z wiodących dostawców szkoleń i usług edukacyjnych dla branży spożywczej. Bardzo dobrze rozumiemy wyzwania natychmiastowe i długoterminowe. Wykorzystujemy nasze wieloletnie doświadczenie w branży, które dodaje wartości naszym ofertom i dzielimy się wiedzą oraz doświadczeniem zdobytym dzięki współpracy z wiodącymi firmami w celu opracowania efektywnych programów.
HACCP to system mający na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością. To określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń a także ustalenie działań korygujących.
Na naszych warsztatach Trenerzy firmy SIliker Polska (Grupa Merieux) spróbują jak najprościej wyjaśnić definicje, zasady czy procedury obowiązujące przy HACCP. Są specjalistami w tej dziedzinie i odpowiedzą na każde Twoje pytanie
W programie warsztatu::
Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Serdecznie zapraszamy!
Dania przygotowywane na warsztatach oparte są na tradycyjnych recepturach jednak serwowane w sposób nowoczesny. Przedstawiamy techniki filetowania oraz możliwości zastosowania ryb i owoców morza w mniej konwencjonalnych technikach gotowania jak np.: w niskich temperaturach, confit, mi-cuit czy klasyczne grillowanie. Przygotowujemy dania kuchni regionalnych np. basenu Morza Śródziemnego, Europy Środkowej, Skandynawii oraz klasyczne receptury z Francji czy Włochy. Podpowiadamy również jak ze smakiem wplatać elementy orientalne do dań kuchni europejskiej.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie:
Przykładowe propozycje połączeń (mogą ulec modyfikacji ze względu na dostępność produktów w Hali MAKRO):
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00
Serdecznie zapraszamy!
Klimat francuskiej kafeterii w Twoim menu? Dlaczego nie? Z nami to łatwe! Na naszych warsztatach z deserów francuskich dowiesz się jak je wykonać, wykonasz je sam a receptury zabierzesz ze sobą. Pyszności z rodzaju: bezy, tarty, sernika, petit fours, millefeuille są w zasięgu i wcale nie takie trudne do zrobienia jakby mogło się wydawać. Receptury deserów bazują na produktach dostępnych w halach Makro.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie:
Przykładowe propozycje dań:
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00
Serdecznie zapraszamy!
Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie przygotujesz:
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00 w cenie warsztatu przerwa kawowa
Serdecznie zapraszamy!