Kawa

Menu dla Dzieci

Warsztaty mające na celu prezentację produktów ogólnodostępnych w kuchni przez pryzmat filozofii, która uczy serwowania jedzenia dla dzieci w sposób prosty, zdrowy i akceptowalny przez dzieci. Serwowanie dań, które nie będą obciążeniem food cost’u i codziennej produkcji kuchni. Na szkoleniu zaproponujemy 15 krótkich receptur, pomysłów które mogą urozmaicić nasze menu dla dzieci. Przykładowe propozycje dań: frytki, chipsy - z marchewki, pasternaku zupy z kaszy, batat - komosa ryżowa, zielony groszek sosy i dressingi z truskawki pieczone, rabarbar w syropie, orzechy prażone w cukrze trzcinowym danie główne - filet z dorsz sous vide, pieczone udo z królika prasowane w soku z pomarańczą Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, uczestnicy spożywają przygotowane przez siebie posiłki.

Czas trwania: 5 godz.

Termin warsztatów

Na chwilę obecną nie mamy terminów na te warsztaty.

INNE WARSZTATY, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Grill - poziom zaawansowany

Na warsztatach przygotowywane są potrawy z sezonowych produktów kuchni europejskiej. Dania urozmaicane są smakami charakterystycznymi dla kuchni orientalnej. Uczestnicy przygotowują około 5 potraw samodzielnie równocześnie z trenerem. Przykładowe propozycje dań: krewetki z grilowanym awokado i ponzu limonkowym pstrąg kabayaki z grillowanym brokułem i migdałami perliczka glazurowana z grzybami i topinamburem z ogniska szczupak grillowany w liściach kapusty z kiszoną cytryną antrykot cafe de paris z glazurowanymi warzywami  Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, po przygotowaniu każdej potrawy uczestnicy spożywają sporządzony przez siebie posiłek

Street Food

Receptury proponowane na warsztacie oparte są produktach serwowanych w kontekście kuchni szybkiej, świeżej, nieskomplikowanej, z międzynarodowym wpływem trendów orientalnych, ameryki południowej oraz klasyki gatunku. Prezentujemy filozofię Street Food, która obala pojęcie kuchni wakacyjnej tylko dla sezonu letniego i może być serwowana całorocznie.

Samodzielnie:

  • przygotujesz około czterech lub pięciu  dań pod okiem trenera
  • po przygotowaniu każdej propozycji i jej konsumpcji będziesz mógł zainspirować się i dodać jej smaku w swoim stylu

Przykładowe propozycje dań:  

  • stynki lub szprotki, kurze łapki, świńskie uszy
  • dim sum, mus przegrzebki
  • tajskie curry z owocami morza i chlebkiem ryzowym
  • taco
  • polik wołowy rillettes, pampuch

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

Nowoczesna Kantyna

Istotą warsztatu jest pokazanie innego, nowoczesnego spojrzenia na rynek gastronomii w sektorze kantyn, cateringu oraz podniesienie poziomu prezentacji dań, serwisu w kantynach to cel warsztatu. Receptury oparte na daniach klasycznych, bazujące na nowych technikach obróbki termicznej ( temperatury obróbki produktu od 63 do 85 stopni). Zaprezentujemy przekrój produktów dedykowanych tej gałęzi rynku gastronomicznego, przez propagowanie trendu „ Od nosa do ogona” PRZYKŁADOWE MENU, - Wieprzowina( schab, łopatka), boczniaki, chipsy ze świńskiej skóry - Indyk faszerowany orzechami (udziec, pierś), konfitura z moreli - Wołowina ( łopatka, żebro ), sos orientalny - Ryba słodkowodna ( szczupak, amur) w cieście piwnym -Podroby – ozorki wieprzowe, wątróbki z indyka, żołądki z kurczaka -Danie VEGA – 3 rodzaje kasz (pęczak, gryczana, burgul ), sos ( włoski, polski, orientalny,)

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.