W menu warsztatu:
- Drożdżówka z awokado, łososiem i cebulą czerwoną
- Baton orzechowy z owocami goi, jogurtem naturalnym i syropem z agawy
- Tost smażony w jajku z konfiturą z kaszanki, pomidorem wędzonym, sosem z pieczonej fasoli
- Ciastka finansierre
- Pancakes kokosowy z musem z czarnej porzeczki
O trenerze
Zbigniew Sonik
Zbigniew Sonik, od wielu lat związany z Krakowską gastronomią gdzie zdobywał swoje pierwsze szlify w kuchni, które potem doprowadziły go do uzyskania tytułu mistrza kuchni i cukiernictwa. Swoje inspiracje czerpie z podróży i przygód kulinarnych, w ciągłym poszukiwaniu nowego smaku i formy. Bywają jednak dni, że z kucharza zmienia się w cukiernika i pochłania go chęć tworzenia, a za materiał służy mu czekolada, z której powstają fantazyjne rzeźby. Doświadczenie cukiernicze zdobywał we Lwowskiej Manufakturze Czekolady, w znanej sieci hoteli oraz różnych krakowskich cukierniach. Trener i wykładowca w Krakowskiej Szkole Restauratorów i były Szef Kuchni kilku krakowskich restauracji.