Szef kuchni Akademii Inspiracji Makro w Krakowie. W Wieku 15 lat rozpoczął edukację w kierunku gastronomii- najpierw uczęszczał do szkoły gastronomicznej w Berlinie, a następnie ukończył studia I i II stopnia na kierunku Culinarty Arts. Dalszą edukację wzbogacił o studia podyplomowe Technologia Żywienia i Hotelarstwo w Dublin Instytut of Technology. Dzięki studiom w Berlinie miał możliwość odbycia prestiżowych staży w jedno, dwu, a nawet trzygwiazdkowych restauracjach Michelin. Dalszą karierę zawodową kontynuował w Paryżu, Dubaju, Londynie. Pracował między innymi w restauracjach The Ledbury (** Michelin), Pavillon Ledoyen oraz Intercontinental Dubai Marina Hotel. Ostatnie 6 lat spędził w Irlandii. Jego największym osiągnięciem było zdobycie przez restaurację Campagne Gwiazki Michelin kiedy był zastępcą Szefa Kuchni. Cechuje go wysoki standard pracy, ponadprzeciętny zmysł sztuki kulinarnej oraz prestizowe doświadczenie, którym potrafi się dzielić z innymi.
Druga odsłona warsztatu z interpretacji dań i składników charakterystycznych dla kuchni polskiej. W trakcie spotkania przygotujemy współczesne wersje znanych jak i zapomnianych dań wykorzystując szeroką gamę technik kulinarnych. Przedstawimy wizję Polskiej kuchni dostosowaną do aktualnych trendów w wymagań rynku gastronomicznego.
Na warsztacie między innymi:
Bigosek z karpia z suszoną kapustą kiszoną, kandyzowaną skórką z cytryny i prażonym chlebem
Kołduny tyszkiewiczowskie w sosie kminkowym
Pstrąg z kapustą, konfiturą z kaszanki i żółtym sosem
Comber z królika z konfitowanymi nerkami, serem kozim i ziemniakami w maśle w rumiankowym bulionie
Polewka piwna z serem smażonym w migdałach
Warsztat trwa w godzinach 10-15, w cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch
Serdecznie zapraszamy!
Dania przygotowywane na warsztatach oparte są na tradycyjnych recepturach jednak serwowane w sposób nowoczesny. Przedstawiamy techniki filetowania oraz możliwości zastosowania ryb i owoców morza w mniej konwencjonalnych technikach gotowania jak np.: w niskich temperaturach, confit, mi-cuit czy klasyczne grillowanie. Przygotowujemy dania kuchni regionalnych np. basenu Morza Śródziemnego, Europy Środkowej, Skandynawii oraz klasyczne receptury z Francji czy Włochy. Podpowiadamy również jak ze smakiem wplatać elementy orientalne do dań kuchni europejskiej.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie:
Przykładowe propozycje połączeń (mogą ulec modyfikacji ze względu na dostępność produktów w Hali MAKRO):
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00
Serdecznie zapraszamy!
Klimat francuskiej kafeterii w Twoim menu? Dlaczego nie? Z nami to łatwe! Na naszych warsztatach z deserów francuskich dowiesz się jak je wykonać, wykonasz je sam a receptury zabierzesz ze sobą. Pyszności z rodzaju: bezy, tarty, sernika, petit fours, millefeuille są w zasięgu i wcale nie takie trudne do zrobienia jakby mogło się wydawać. Receptury deserów bazują na produktach dostępnych w halach Makro.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie:
Przykładowe propozycje dań:
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00
Serdecznie zapraszamy!
Bogactwo i różnorodność dań Kuchni Polskiej można porównać do piękna oraz wielowarstwowości kulturowej i krajobrazowej naszego kraju. Dlatego nasze receptury są inspirowane tradycyjnymi daniami kuchni polskiej z uwzględnieniem regionów i wpływów międzynarodowych, bazujące na współczesnych trendach i technikach wykorzystywanych w gastronomii.
Na warsztatach dowiesz się o:
Samodzielnie przygotujesz:
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00 w cenie warsztatu przerwa kawowa
Serdecznie zapraszamy!