Absolwent studiów magisterskich Wydziału Zarządzania i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Jagiellońskiego, i studiów podyplomowych Wydziału Zarządzania Akademii Górniczo-Hutniczej
w Krakowie. Od 2001 roku związany z branżą hotelarsko - gastronomiczną. Doświadczenie zawodowe zdobywał w restauracjach i hotelach pracując na wszystkich stanowiskach związanych z obsługą Gościa m.in. kelner, barman, kierownik restauracji czy manager gastronomii. Współpracował z firmami zajmującymi się sprzedażą i dystrybucją wina jako Specjalista ds. Win. Od 2013 nieprzerwanie trener szkoleniowiec m. in. dla Krakowskiej Szkoły Restauratorów (w zakresie prowadzenia kursów, szkoleń czy warsztatów: kelnerskich, barmańskich, baristycznych, sommelierskich, i zarządzania w gastronomii), od 2019 właściciel firmy szkoleniowej Akademia Sztuki Restauracyjnej.
Certyfikowany audytor, ponadto uczestniczył w otwarciu kilkunastu restauracji na terenie całego kraju, tworząc standardy i procedury jakościowe. Autor artykułów w prasie branżowej „Poradnik Restauratora”. Sędzia konkursów kelnerskich m.in. czterokrotnie w Krakowskim Biegu Kelnerów, a także juror w konkursie „Mam zawód. Mam fantazję” - Biznesplan mojej firmy.
Być dobrym kelnerem to sztuka. Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy, to czy Goście odwiedzą Twoją restaurację ponownie.
Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki sztuki kelnerskiej i oczarować odwiedzających nienagannym serwisem kelnerskim.
W programie warsztatów:
A w praktyce:
Warsztat trwa od 9:00 do 17:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Serdecznie zapraszamy!
Profesjonalny kelner jest wizytówką każdego lokalu, a od jego kompetencji w dużej mierze zależy to, czy klienci odwiedzą Twoją restaurację ponownie. Zapraszamy na warsztaty dla adeptów sztuki kelnerskiej.
W programie warsztatów:
A w praktyce:
Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Serdecznie zapraszamy!
Kurs Kelnerski z profesjonalnej obsługi gościa z elementami serwisu specjalnego, prowadzony przez Trenerów Stowarzyszenia Kelnerów Polskich - Bernarda Sitarskiego i Romana Stobnickiego.
Skierowany do kelnerów pracujących już w zawodzie, poszerzających wiedzę z obsługi specjalnej.Teoria poparta ćwiczeniami po każdym bloku tematycznym. Uczestnik po zakończeniu kursu otrzymuje Dyplom uczestnictwa. Po zdaniu egzaminu, może otrzymać CERTYFIKAT Stowarzyszenia Kelnerów Polskich.
Program pierwszego dnia (w godz.10.00-17.00):
Program drugiego dnia (w godz.8.00-16.00):
W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Serdecznie zapraszamy!
Food Pairing, czyli technika i umiejętność doboru wina do potraw, to coraz bardziej modny nurt w polskiej gastronomii. Coraz więcej gości wybiera restauracje sugerując się nie tylko kartą menu ale również kartą win. Nasze warsztaty to inspirująca okazja, aby pogłębić umiejętność łączenia tych dwóch rzeczy.
Warsztaty zawierają elementy serwisu kelnerskiego oraz część degustacyjną, podczas której uczestnicy sami będą mogli określić swoje odczucia. Dzięki naszym warsztatom zaproponujecie swoim gościom posiłek kompletny, od przystawki po deser, każde danie z odpowiednio dobranym winem. Wpłynie to na pewno na zwiększenie obrotów Twojego biznesu, jak i na wysokość napiwków zespołu kelnerskiego.
W programie warsztatów::
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Serdecznie zapraszamy!