Kawa

TRENER WARSZTATÓW

Trener

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski

Patrycja Siwiec z zawodu dziennikarka i kulturoznawczyni. Współautorka wydanej samodzielnie (self-publishing wydawnictwa TAKE EAT EASY ) książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Specjalizuje się w tematyce winiarskiej i gastronomicznej. Brała udział i relacjonowała międzynarodowe wydarzenia gastronomiczne: Madrid Fusion 2014-2017, The World’s 50 Best Restaurants, Obsession Food&Wine Festival. Przeprowadziła kilkadziesiąt wywiadów z topowymi szefami kuchni i restauratorami z całego świata. Uczestniczyła w wielu studyjnych wyjazdach prasowych (Wielka Brytania, Słowenia, Włochy, Niemcy, Hiszpania, Rosja, Mołdawia, Belgia, Francja, Austria, USA). Zdobywała doświadczenie m.in. w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii (1* Michelin) i El Celler de Can Roca w Hiszpanii (3* Michelin). W latach 2014-2018 była zastępcą redaktor naczelnej magazynu „Food Service”. Z magazynem jest związana nadal, gdzie odpowiada za dział „Wino”. W latach 2011-1016 prowadziła autorski blog gastronomiczny smaklick.com. W 2015 roku zdobyła certyfikat WSET Advanced Level 3 Wine & Spirits, a w październiku 2019 zdała egzamin Court of Master Sommeliers Europe i odebrała dyplom Introductory Sommelier Certificate. Dziś jako konsultantka i doradczyni pomaga restauracjom i hotelom wdrażać ideę gościnności oraz tego, jak dobra obsługa przekłada się na ich sukces biznesowy i wizerunkowy. Jest mentorką w Sieci Przedsiębiorczych Kobiet, gdzie pomaga młodym kobietom wdrażać w życie ich pomysły na biznes. Od listopada 2019 w Szkole Głównej Handlowej (SGH) certyfikuje się na coacha biznesu.

Adam Pawłowski Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii „Mistrz Mistrzów”. Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, szef sommelierów restauracji Ed Red, niezależny konsultant branży HoReCa, felietonista magazynu Food Service, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (1* przewodnika Michelin). Autor książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.

Warsztat online: Aktywna sprzedaż wina w lokalu gastronomicznym

Warsztaty „Aktywna sprzedaż wina w lokalu gastronomicznym” oprą się na łatwych do wdrożenia praktycznych poradach dotyczących maksymalizowania sprzedaży wina. Skupimy się na skutecznym rekomendowaniu i wskażemy jakie pytania należy stosować w poszczególnych momentach sprzedażowych. Objaśnimy skuteczne formuły sprzedażowe i wprowadzamy element łączenia wina z jedzeniem.

Zagadnienia, które zostaną poruszone podczas szkolenia to:

- skuteczne narzędzia sprzedaży wina do zastosowania „od zaraz” w twoim lokalu

- analiza potrzeb gościa i formuły sprzedażowe 

- ABC atrakcyjnej karty win

- upselling i cross-selling wina

- podstawy łączenia wina z jedzeniem 

Na godzinę przed rozpoczęciem warsztatu otrzymają Państwo link do wydarzenia.

Czas trwania: 2 godz.
Limit uczestników: 40 osób

Termin warsztatów

  • 2020-08-06
    godz: 10:00
    miasto: Warszawa
    Cena dla Klientów MAKRO: 19.00 zł
    Cena dla pozostałych uczestników: 19.00 zł
Zaloguj się, aby zapisać się na warsztaty

INNE WARSZTATY, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Zarządzanie Kosztem w Gastronomii dla początkujących.

Warsztat, dzięki któremu będziesz w stanie efektywniej zarządzać biznesem gastronomicznym, aby osiągnąć jeszcze lepsze wyniki w tym co robisz.

Na naszym warsztacie odpowiadamy na wiele pytań, a  najszerzej na kluczowe z nich: Jak liczyć żeby się nie przeliczyć?

Spotkanie dedykowane dla:

• inwestorów
• managerów, którzy planują otwarcie lokalu gastronomicznego lub już zarządzają firmą
• przyszłych managerów
• oraz tych, tych którą ambicją jest wiedzieć więcej o biznesie gastronomicznym
 
Program warsztatu:
  • organizacja wewnętrzna w firmie
  • rodzaje Kosztów
  • food cost & beverage cost
  • optymalizacja Kosztów
  • nadużycia

Zapraszamy do wspólnej dyskusji o tym jak liczyć food cost, analizować wyniki, optymalizować koszty. 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

NOWOŚĆ! Aktywna Sprzedaż w Twoim Sklepie

Każdy sklep na rynku działa w konkurencyjnym otoczeniu. Musi dynamicznie dostosowywać się do zmian i rozwijać, aby dotrzymać kroku konkurentom, a co najważniejsze spełniać oczekiwania klientów. Nasz warsztat pomoże sprzedawcom stać się pewnymi siebie ekspertami.

W programie warsztatu:

  • rozpoczęcie rozmowy z klientem
  • analiza potrzeb klienta
  • prezentacja produktu, wiedza o produkcie, wybór pomiędzy produktem dobrej jakości, lepszej jakości, najwyższej jakości – świadomość marży i sprzedaży produktów najwyżej marżowych
  • komunikacja o produktach i promocjach w sklepie
  • sposoby na  zmaksymalizowanie zysków z jednej transakcji, sprzedaż produktów wysokomarżowych oraz komplementarnych
  • trudne pytania klientów i sposoby radzenia sobie z nimi
  • zamknięcie sprzedaży

Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Marketing Restauracji

Chcesz samodzielnie zająć się promocją swojej restauracji?
Masz pracownika odpowiedzialnego za marketing lokalu?

Zapraszamy na Warsztat, podczas którego dowiesz się wszystkiego na temat strategii reklamowej Twojej restauracji i jej efektywnego wdrożenia.

W trakcie szkolenia:

- otrzymasz dane rynkowe związane z potrzebami gości, obowiązującymi trendami oraz technikami, które skutecznie wypromują Twoją restaurację.

- dowiesz się, jak wiele czynników ma wpływ na zwiększenie liczby gości i jak je wykorzystać.

- poznasz istotę szkolenia załogi z zakresu marketingu i stworzenia "sprzedażowej" karty dań,

- zobaczysz jak skutecznie prowadzić profil na Facebooku i Instagramie w oparciu o kalendarz promocji

Celem warsztatu jest stworzenie konkretnej listy działań marketingowych, którą będziesz mógł wdrożyć tuż po jego zakończeniu. Dzięki temu dotrzesz do nowych gości i wypromujesz swój lokal. Lista będzie oparta o profil Twojego lokalu oraz gości, na których czekasz. Dzięki temu wyjdziesz z gotowymi rozwiązaniami, które pomogą Ci w skutecznej reklamie restauracji.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.