Kawa

Warsztat ONLINE: Efektywna promocja restauracji w okresie pandemii

Jak zarabiać w trudnych czasach? Wykorzystaj możliwości efektywnej promocji restauracji!

W jaki sposób, w okresie trwania pandemii oraz pojawiania się obostrzeń różnego typu, skutecznie promować restaurację? Na jakich mediach skupiać się, aby inwestycje przynosiły oczekiwane zyski? Jaki sposób komunikacji w social mediach wybrać i jak planować promocje? Oto szkolenie, którego celem jest praktyczna pomoc restauracjom w trudnym czasie, by przy możliwie jak najniższym nakładzie finansowym mogły efektywniej docierać do potencjalnych gości.

Podczas spotkania z Anią Dębską, specjalistką od marketingu i social mediów, dowiecie się jak zmienić podejście do promocji restauracji i działać w tym zakresie w sposób, który przyniesie zamierzone rezultaty. Omówione zostaną konkretne przykłady, przeanalizowane i przedstawione różne sposoby dotarcia do gości za pomocą Facebooka, Instagrama i nie tylko. To, co najważniejsze - w trakcie warsztatu poznacie rozwiązania, które wdrożycie w funkcjonowanie restauracji tuż po zakończeniu szkolenia. Program warsztatu skupia się wyłącznie na obecnej sytuacji - po to, by pomóc restauracjom w najtrudniejszym dla nich czasie.

W programie m.in.

- Nowe czasy - przymusowe zmienne podejście do biznesu i promocji.
- Dlaczego jakość ma teraz podwójne znaczenie?
- Czas - dar i przekleństwo, które warto wykorzystać w okresie pandemii.
- Zdjęcia, filmym, materiały - jak tworzyć, by zwiększyć zainteresowanie odbiorców?
- Menu - narzędzie, które warto zmienić, by podnieść sprzedaż.
- Nowa relacja: załoga - klient.
- Gadżety - nowe znaczenie na nowe czasy.
- Co lubią social media - mechanizmy działania Facebooka i Instagrama.
- Inne media - co może pomóc bez wielkich nakładów finansowych.
- Jak zwiększyć liczbę zamówień bezpośrednio w lokalu?
- Budżet na promocję - ile muszę mieć, gdy nie mam?
- Jak wydawać pieniądze, by do nas wróciły?
- Trendy, które warto wykorzystać, by stawać się bezkonkurencyjnym.

Warsztat przeprowadzony zostanie w formie online za pośrednictwem aplikacji Microsoft Teams, uczestnicy otrzymają link do transmisji na 2 godziny przed rozpoczęciem warsztatu.

Serdecznie zapraszamy!

Czas trwania: 5 godz.

Termin warsztatów

Na chwilę obecną nie mamy terminów na te warsztaty.

INNE WARSZTATY, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Zarządzanie Kosztem w Gastronomii dla początkujących.

Warsztat, dzięki któremu będziesz w stanie efektywniej zarządzać biznesem gastronomicznym, aby osiągnąć jeszcze lepsze wyniki w tym co robisz.

Na naszym warsztacie odpowiadamy na wiele pytań, a  najszerzej na kluczowe z nich: Jak liczyć żeby się nie przeliczyć?

Spotkanie dedykowane dla:

• inwestorów
• managerów, którzy planują otwarcie lokalu gastronomicznego lub już zarządzają firmą
• przyszłych managerów
• oraz tych, tych którą ambicją jest wiedzieć więcej o biznesie gastronomicznym
 
Program warsztatu:
  • organizacja wewnętrzna w firmie
  • rodzaje Kosztów
  • food cost & beverage cost
  • optymalizacja Kosztów
  • nadużycia

Zapraszamy do wspólnej dyskusji o tym jak liczyć food cost, analizować wyniki, optymalizować koszty. 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

NOWOŚĆ! Aktywna Sprzedaż w Twoim Sklepie

Każdy sklep na rynku działa w konkurencyjnym otoczeniu. Musi dynamicznie dostosowywać się do zmian i rozwijać, aby dotrzymać kroku konkurentom, a co najważniejsze spełniać oczekiwania klientów. Nasz warsztat pomoże sprzedawcom stać się pewnymi siebie ekspertami.

W programie warsztatu:

  • rozpoczęcie rozmowy z klientem
  • analiza potrzeb klienta
  • prezentacja produktu, wiedza o produkcie, wybór pomiędzy produktem dobrej jakości, lepszej jakości, najwyższej jakości – świadomość marży i sprzedaży produktów najwyżej marżowych
  • komunikacja o produktach i promocjach w sklepie
  • sposoby na  zmaksymalizowanie zysków z jednej transakcji, sprzedaż produktów wysokomarżowych oraz komplementarnych
  • trudne pytania klientów i sposoby radzenia sobie z nimi
  • zamknięcie sprzedaży

Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Marketing Restauracji

Chcesz samodzielnie zająć się promocją swojej restauracji?
Masz pracownika odpowiedzialnego za marketing lokalu?

Zapraszamy na Warsztat, podczas którego dowiesz się wszystkiego na temat strategii reklamowej Twojej restauracji i jej efektywnego wdrożenia.

W trakcie szkolenia:

- otrzymasz dane rynkowe związane z potrzebami gości, obowiązującymi trendami oraz technikami, które skutecznie wypromują Twoją restaurację.

- dowiesz się, jak wiele czynników ma wpływ na zwiększenie liczby gości i jak je wykorzystać.

- poznasz istotę szkolenia załogi z zakresu marketingu i stworzenia "sprzedażowej" karty dań,

- zobaczysz jak skutecznie prowadzić profil na Facebooku i Instagramie w oparciu o kalendarz promocji

Celem warsztatu jest stworzenie konkretnej listy działań marketingowych, którą będziesz mógł wdrożyć tuż po jego zakończeniu. Dzięki temu dotrzesz do nowych gości i wypromujesz swój lokal. Lista będzie oparta o profil Twojego lokalu oraz gości, na których czekasz. Dzięki temu wyjdziesz z gotowymi rozwiązaniami, które pomogą Ci w skutecznej reklamie restauracji.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.