Z wykształcenia ekonomista, który już w trakcie studiów wiedział, że najbardziej interesują go liczby oraz funkcjonowanie firmy jako żywego organizmu. Karierę zawodową rozpoczął w korporacji ale po trzech latach pracy w centrali banku postanowił założyć własną firmę i tak rozpoczęła się jego przygoda z gastronomią, która trwa do dzisiaj. Przez ponad sześciu lat prowadził w Warszawie dwie klubokawiarnie. Dodatkowo w 2016 roku zapoczątkował projekt „Liczby na talerzu”- platformę do dzielenia się wiedzą z zakresu zarządzania lokalem gastronomicznym od strony przychodowej ale i kosztowej. Od 2017 roku „Liczby na talerzu” poszerzyły swój zakres o szkolenia, sesje warsztatowe i przede wszystkim, konsultacje indywidualne pomagające innym restauratorom w uporządkowaniu firmy. Zawsze powtarza, że każdy właściciel powinien znać swoje liczby, dlatego też duży nacisk w pracy kładzie na odpowiednie raportowanie oraz analizowanie wyników finansowych oraz wyciąganie z tego odpowiednich wniosków. Jego drugie życie to góry - od pieszych wycieczek, przez wspinaczkę aż po trekking wysokogórski. To w jaki sposób kształtują człowieka góry, również znajduje swój wydźwięk w pracy o czym często opowiada innym w trakcie prelekcji i spotkań motywacyjnych. Pasja rozwija i dodaje skrzydeł do działania.
Jak policzyć Food Cost?
O Food Cost mówi się bardzo dużo, na różne sposoby, a jednak nadal sprawia on niejednemu restauratorowi duży problem. Warto jednak poskromić ten wskaźnik i zaprzyjaźnić się z nim w taki sposób, aby zaczął dla nas pracować. W trakcie naszego spotkania online poruszymy takie zagadnienia jak:
- definicja oraz wyznaczenie wskaźnika Food (beverage) Cost
- mity i teorie dotyczące FC
- czym różni się FC od kosztu zatowarowania
- jak kontrolować FC oraz koszt zatowarowania a tym samym jak poprawić płynność finansową firmy.
- jak zaoszczędzić na FC- przykłady z rynku
Czas trwania 1 godzina + 20 min dodatkowego czasu na pytania do prowadzącego.
Uczestnicy warsztaty otrzymają link do transmisji wydarzenia na 2 godziny przed jego rozpoczęciem.
Serdecznie zapraszamy do udziału!
Na chwilę obecną nie mamy terminów na te warsztaty.
Warsztat, dzięki któremu będziesz w stanie efektywniej zarządzać biznesem gastronomicznym, aby osiągnąć jeszcze lepsze wyniki w tym co robisz.
Na naszym warsztacie odpowiadamy na wiele pytań, a najszerzej na kluczowe z nich: Jak liczyć żeby się nie przeliczyć?
Spotkanie dedykowane dla:
Zapraszamy do wspólnej dyskusji o tym jak liczyć food cost, analizować wyniki, optymalizować koszty.
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Serdecznie zapraszamy!
Każdy sklep na rynku działa w konkurencyjnym otoczeniu. Musi dynamicznie dostosowywać się do zmian i rozwijać, aby dotrzymać kroku konkurentom, a co najważniejsze spełniać oczekiwania klientów. Nasz warsztat pomoże sprzedawcom stać się pewnymi siebie ekspertami.
W programie warsztatu:
Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Serdecznie zapraszamy!
Chcesz samodzielnie zająć się promocją swojej restauracji?
Masz pracownika odpowiedzialnego za marketing lokalu?
Zapraszamy na Warsztat, podczas którego dowiesz się wszystkiego na temat strategii reklamowej Twojej restauracji i jej efektywnego wdrożenia.
W trakcie szkolenia:
- otrzymasz dane rynkowe związane z potrzebami gości, obowiązującymi trendami oraz technikami, które skutecznie wypromują Twoją restaurację.
- dowiesz się, jak wiele czynników ma wpływ na zwiększenie liczby gości i jak je wykorzystać.
- poznasz istotę szkolenia załogi z zakresu marketingu i stworzenia "sprzedażowej" karty dań,
- zobaczysz jak skutecznie prowadzić profil na Facebooku i Instagramie w oparciu o kalendarz promocji
Celem warsztatu jest stworzenie konkretnej listy działań marketingowych, którą będziesz mógł wdrożyć tuż po jego zakończeniu. Dzięki temu dotrzesz do nowych gości i wypromujesz swój lokal. Lista będzie oparta o profil Twojego lokalu oraz gości, na których czekasz. Dzięki temu wyjdziesz z gotowymi rozwiązaniami, które pomogą Ci w skutecznej reklamie restauracji.
Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.
Serdecznie zapraszamy!