Kawa

Warsztat Online: Skuteczna rekrutacja w gastronomii

Szkolenie dedykowane jest dla właścicieli, menadżerów i szefów kuchni odpowiedzialnych za przeprowadzanie rekrutacji w lokalach gastronomicznych. W trakcie spotkania przekonasz się, jakie korzyści, także finansowe, płyną z przeprowadzenia efektywnej rekrutacji, a ile kosztują Cię błędy rekrutacyjne.

O sukcesie danego lokalu bardzo często decydują ludzie, którzy go tworzą, ich zaangażowanie w pracę i umiejętności oraz to jak ze sobą współpracują. Dlatego tak ważne jest, aby właściwe osoby pracowały na właściwych miejscach.

Warsztat Skuteczna rekrutacja to połączenie merytorycznej wiedzy z zakresu psychologii, komunikacji, motywacji z konkretnymi przykładami zaczerpniętymi z wieloletniego doświadczenie w pracy w branży gastronomicznej, którymi podzieli się w trakcie szkolenia Główny Szef Kuchni Akademii - Rafał Zaręba. Na szkoleniu prezentowane będą też konkretne techniki rekrutacyjne oraz pytania, jakie warto zadać kandydatom starającym się o pracę w gastronomii.

Program warsztatu:

- Pokolenia X,Y, Z – kim są i jakie ma to znaczenie w rekrutacji
- Ile kosztuje błąd rekrutacyjny, najczęściej popełniane błędy oraz jak się ich ustrzec
- Tworzenie profilu kandydata – kogo tak naprawdę potrzebuję do mojej restauracji?
- Selekcja aplikacji – na co zwracać uwagę
- O co pytać i w jaki sposób pytać - rozpoznaj to co ukryte
- Niestandardowe metody rekrutacji: scenki i praktyczna weryfikacja umiejętności kandydata
- Prawo pracy w rekrutacji
- Budowanie marki pracodawcy w procesie rekrutacji

Każdy z uczestników spotkania zdobędzie wiedzę dotyczącą prowadzenia skutecznych procesów rekrutacyjnych. Dowie się jakie są konsekwencje błędów rekrutacyjnych i jak ważne jest odpowiednie przygotowanie do rekrutacji do swojego biznesu. Będzie w stanie zdefiniować odpowiedni profil poszukiwanego kandydata i zaproponować adekwatne pytania. Pozna różne rodzaje pytań rekrutacyjnych i ich konkretne przykłady.

Warsztat prowadzony w formule online za pośrednictwem aplikacji Microsoft Teams. Na godzinę przed rozpoczęciem warsztatu otrzymają link do wydarzenia.

Zapraszamy serdecznie!

Czas trwania: 3 godz.

Termin warsztatów

Na chwilę obecną nie mamy terminów na te warsztaty.

INNE WARSZTATY, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Zarządzanie Kosztem w Gastronomii dla początkujących.

Warsztat, dzięki któremu będziesz w stanie efektywniej zarządzać biznesem gastronomicznym, aby osiągnąć jeszcze lepsze wyniki w tym co robisz.

Na naszym warsztacie odpowiadamy na wiele pytań, a  najszerzej na kluczowe z nich: Jak liczyć żeby się nie przeliczyć?

Spotkanie dedykowane dla:

• inwestorów
• managerów, którzy planują otwarcie lokalu gastronomicznego lub już zarządzają firmą
• przyszłych managerów
• oraz tych, tych którą ambicją jest wiedzieć więcej o biznesie gastronomicznym
 
Program warsztatu:
  • organizacja wewnętrzna w firmie
  • rodzaje Kosztów
  • food cost & beverage cost
  • optymalizacja Kosztów
  • nadużycia

Zapraszamy do wspólnej dyskusji o tym jak liczyć food cost, analizować wyniki, optymalizować koszty. 

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

NOWOŚĆ! Aktywna Sprzedaż w Twoim Sklepie

Każdy sklep na rynku działa w konkurencyjnym otoczeniu. Musi dynamicznie dostosowywać się do zmian i rozwijać, aby dotrzymać kroku konkurentom, a co najważniejsze spełniać oczekiwania klientów. Nasz warsztat pomoże sprzedawcom stać się pewnymi siebie ekspertami.

W programie warsztatu:

  • rozpoczęcie rozmowy z klientem
  • analiza potrzeb klienta
  • prezentacja produktu, wiedza o produkcie, wybór pomiędzy produktem dobrej jakości, lepszej jakości, najwyższej jakości – świadomość marży i sprzedaży produktów najwyżej marżowych
  • komunikacja o produktach i promocjach w sklepie
  • sposoby na  zmaksymalizowanie zysków z jednej transakcji, sprzedaż produktów wysokomarżowych oraz komplementarnych
  • trudne pytania klientów i sposoby radzenia sobie z nimi
  • zamknięcie sprzedaży

Warsztat trwa w godz. 10:00-16:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Marketing Restauracji

Chcesz samodzielnie zająć się promocją swojej restauracji?
Masz pracownika odpowiedzialnego za marketing lokalu?

Zapraszamy na Warsztat, podczas którego dowiesz się wszystkiego na temat strategii reklamowej Twojej restauracji i jej efektywnego wdrożenia.

W trakcie szkolenia:

- otrzymasz dane rynkowe związane z potrzebami gości, obowiązującymi trendami oraz technikami, które skutecznie wypromują Twoją restaurację.

- dowiesz się, jak wiele czynników ma wpływ na zwiększenie liczby gości i jak je wykorzystać.

- poznasz istotę szkolenia załogi z zakresu marketingu i stworzenia "sprzedażowej" karty dań,

- zobaczysz jak skutecznie prowadzić profil na Facebooku i Instagramie w oparciu o kalendarz promocji

Celem warsztatu jest stworzenie konkretnej listy działań marketingowych, którą będziesz mógł wdrożyć tuż po jego zakończeniu. Dzięki temu dotrzesz do nowych gości i wypromujesz swój lokal. Lista będzie oparta o profil Twojego lokalu oraz gości, na których czekasz. Dzięki temu wyjdziesz z gotowymi rozwiązaniami, które pomogą Ci w skutecznej reklamie restauracji.

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:30. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.