Kawa

Warsztat Urodzinowy - Zupy według Jana Kuronia

Uroczysty posiłek, celebrowany, wypełniony ciepłem przyjaznych rozmów i pozytywnych emocji wymaga poświęcenia mu czasu, uwagi w przygotowaniu i smakowitych aromatów płynących z kuchni.

Na naszych warsztatach urodzinowych chcemy zaproponować Tobie Set Menu: zupa, przekąska, danie główne, deser oraz porozmawiać z Tobą o gościnności i  o tym, jak gościnność przekłada się na sukces w gastronomii.

W imieniu Akademii zrobią to Mistrzowie Kuchni oraz Specjaliści od gościnności w gastronomii. Serdecznie zapraszamy!

Wyłącznie dla Klientów MAKRO warsztaty urodzinowe w specjalnej atrakcyjnej cenie 50 zł/osobę.

Zupa w tradycji polskiej to pierwsze danie obiadu. To potrawa mająca zazwyczaj postać wywaru powstającego podczas gotowania różnorodnych składników. Ale po dodaniu do niej pasji i zaskakujących elementów tworzy wyjątkowe danie.

O zupach opowie Jan Kuroń i wspólnie z nim przygotujesz receptury wybranych przez Mistrza pierwszych dań.

Czas trwania: 5 godz.

Termin warsztatów

Terminy warsztatów będą widoczne po zalogowaniu.

INNE WARSZTATY, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Menu dla Dzieci

Warsztaty mające na celu prezentację produktów ogólnodostępnych w kuchni przez pryzmat filozofii, która uczy serwowania jedzenia dla dzieci w sposób prosty, zdrowy i akceptowalny przez dzieci. Serwowanie dań, które nie będą obciążeniem food cost’u i codziennej produkcji kuchni. Na szkoleniu zaproponujemy 15 krótkich receptur, pomysłów które mogą urozmaicić nasze menu dla dzieci. Przykładowe propozycje dań: frytki, chipsy - z marchewki, pasternaku zupy z kaszy, batat - komosa ryżowa, zielony groszek sosy i dressingi z truskawki pieczone, rabarbar w syropie, orzechy prażone w cukrze trzcinowym danie główne - filet z dorsz sous vide, pieczone udo z królika prasowane w soku z pomarańczą Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, uczestnicy spożywają przygotowane przez siebie posiłki.

Grill - poziom zaawansowany

Na warsztatach przygotowywane są potrawy z sezonowych produktów kuchni europejskiej. Dania urozmaicane są smakami charakterystycznymi dla kuchni orientalnej. Uczestnicy przygotowują około 5 potraw samodzielnie równocześnie z trenerem. Przykładowe propozycje dań: krewetki z grilowanym awokado i ponzu limonkowym pstrąg kabayaki z grillowanym brokułem i migdałami perliczka glazurowana z grzybami i topinamburem z ogniska szczupak grillowany w liściach kapusty z kiszoną cytryną antrykot cafe de paris z glazurowanymi warzywami  Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00, po przygotowaniu każdej potrawy uczestnicy spożywają sporządzony przez siebie posiłek

Street Food

Receptury proponowane na warsztacie oparte są produktach serwowanych w kontekście kuchni szybkiej, świeżej, nieskomplikowanej, z międzynarodowym wpływem trendów orientalnych, ameryki południowej oraz klasyki gatunku. Prezentujemy filozofię Street Food, która obala pojęcie kuchni wakacyjnej tylko dla sezonu letniego i może być serwowana całorocznie.

Samodzielnie:

  • przygotujesz około czterech lub pięciu  dań pod okiem trenera
  • po przygotowaniu każdej propozycji i jej konsumpcji będziesz mógł zainspirować się i dodać jej smaku w swoim stylu

Przykładowe propozycje dań:  

  • stynki lub szprotki, kurze łapki, świńskie uszy
  • dim sum, mus przegrzebki
  • tajskie curry z owocami morza i chlebkiem ryzowym
  • taco
  • polik wołowy rillettes, pampuch

Warsztat trwa w godz. 10:00-15:00

Serdecznie zapraszamy!

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.