Kawa

TRENER WARSZTATÓW

Trener

Tomasz Noga

Specjalista ds. Win z 10 letnim doświadczeniem oraz Sommelier w Galicyjskiej Szkole Smaku w Krakowie. Od dwóch lat Kierownik Stoiska Alkohole w hali MAKRO w Warszawie, Odwiedził większość krajów europejskich produkujących wina, gdzie pogłębił wiedzę i zdobył doświadczenie.

Wina i Sery

„Mówienie o winach jest sztuką”. Opowiadanie o winach w wykonaniu Sommeliera z olbrzymim doświadczeniem i jeszcze większą pasją dla swojego zawodu jest przygodą. Dzięki nam możesz ją przeżyć!

Nasze warsztaty to nie tylko sucha, choć ciekawa teoria – to podróż po wiedzy i praktyce dotyczącej wszelkich meandrów zawodu Sommeliera.

W programie warsztatu:

  • klasyfikacja i podział win
  • produkcja wina
  • odmiany winogron - szczegółowo omawiane, zwłaszcza sezonowość spożycia win
  • przechowywanie win
  • „mówienie o winach jest sztuką” - zwrócenie uwagi uczestników szkolenia na język, którym się posługują mówiąc o winie, zakres słownictwa, które warto przyswoić, by skutecznie sprzedawać wino w restauracji.
  • nowości na rynku winiarskim (wina niebieskie, wina z brokatem)
  • nowe trendy – wina BIO, wzrost spożycia win bezalkoholowych
  • przedstawienie win w innych pojemnościach niż 0,75 l - dlaczego warto kupować je do restauracji
  • uczestnicy poznają zasady profesjonalnej degustacji
  • zwięzłe opisywanie win
  • praktyczna nauka otwierania butelek
  • zasady serwisu win przy stole w restauracji itp.
  • rozmowa o konkretnych przykładach serwisu wina oraz food pairingu, czyli świadomym łączeniu win z potrawą (degustacja win wraz z próbowaniem różnego rodzaju serów)

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Czas trwania: 4 godz.
Limit uczestników: 8 osób

Termin warsztatów

Terminy warsztatów będą widoczne po zalogowaniu.

INNE WARSZTATY, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

NOWOŚĆ! Wina i Sery - Alkostrefa

Polacy coraz więcej podróżują zdobywając wiedzę o różnorodnych kulturach, kuchni i specjalnościach regionalnych. To powoduje, ze w Polsce zmienia się kultura picia alkoholu, a w segmencie handlu detalicznego rośnie pozycja kategorii wino. Podczas warsztatu dowiesz się jak sprzedawać więcej wina w Twoim sklepie i znacząco poprawić marżę, jak właściwie budować półkę z winem, dobierać asortyment i wyceniać produkty.

W programie warsztatów:

• klasyfikacja i podział win
• produkcja wina
• odmiany winogron - szczegółowo omawiane, zwłaszcza sezonowość spożycia win
• przechowywanie win
• „Mówienie o winach jest sztuką” - zwrócenie uwagi uczestników warsztatu na język, którym się posługują mówiąc o winie, zakres słownictwa, które warto przyswoić, by skutecznie sprzedawać wino
• nowości na rynku winiarskim (wina niebieskie, wina z brokatem)
• nowe trendy – wina BIO, wzrost spożycia win bezalkoholowych

A uzyskaną wiedze wypróbujesz w praktyce podczas degustacji i rozmowy z trenerem oraz innymi uczestnikami. A może dowiesz się czegoś co Ciebie zaskoczy i zainspiruje?

Warsztat trwa w godz. 10:00-14:00. W cenie warsztatu przerwa kawowa i lunch.

Serdecznie zapraszamy!

Warsztaty dla Klubowiczów Business & Food Lovers - Wina i Sery dla Smakoszy

Uwielbiasz wina, ale zawsze zastanawiasz się jakie wybrać? Z nami to będzie bajecznie proste, wprowadzimy Cię w najskrytsze tajniki sommelierów.
Poznasz sekretne tajniki mistrzów winiarstwa oraz właściwego doboru win do potraw.

Warsztaty będą wzbogacone o degustację wykwintnych win oraz aromatycznych serów.

Masz szansę dowiedzieć się wszystkiego o:

  • paringu win, klasyfikacji i podziałach, produkcji win
  • serwowaniu i świadomym łączeniu wina z potrawą
  • właściwym degustowaniu i przechowywaniu wina
  • nowościach w winiarstwie (wina niebieskie, wina z brokatem)
  • nowych trendach – o winach BIO i bezalkoholowych

Serdecznie zapraszamy!

Niewinne Spotkanie z Winem

Uwielbiasz wina, ale zawsze zastanawiasz się jakie wybrać? Z nami to będzie bajecznie proste. Wprowadzimy Cię w najskrytsze tajniki sommelierów.
Poznasz sekrety mistrzów winiarstwa oraz właściwego doboru win do potraw.

Warsztaty będą wzbogacone o degustację wykwintnych win oraz aromatycznych serów.

Masz szansę dowiedzieć się wszystkiego o:

  • paringu win, klasyfikacji i podziałach, produkcji win
  • serwowaniu i świadomym łączeniu wina z potrawą
  • właściwym degustowaniu i przechowywaniu wina
  • nowościach w winiarstwie (wina niebieskie, wina z brokatem)
  • nowych trendach – o winach BIO i bezalkoholowych

Warsztat trwa w godz. 18:00-21:00

Serdecznie zapraszamy!

TA STRONA UŻYWA COOKIE.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.